Στη διαφορετική φιλοσοφία των δυο ομάδων, αναφέρθηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του επαναληπτικού αγώνα του ΠΑΟΚ με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ (Πέμπτη 3/8μ 20:30 – «Τέντι Στέιντιουμ), για το Β’ προκριματικό γύρο του UEFA Europa Conference League.

Ο 54χρονος προπονητής του ΠΑΟΚ, αρχικά σχολίασε το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες, στην Τούμπα, που ολοκληρώθηκε δίχως γκολ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Μπεϊτάρ έχει ξεκάθαρη ταυτότητα όσον αφορά τον τρόπο του παιχνιδιού της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παιχνίδια αυτά κρίνονται από αντιδράσεις, από στιγμές και σε τελική ανάλυση από την αυτοπεποίθηση που θα έχει η κάθε ομάδα. Είναι ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της Μπεϊτάρ η άμυνα μέχρι τελικής πτώσεως. Από την άλλη, έχουμε τη δική μας ποιότητα για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες μας».

Ο Λουτσέσκου, αφού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επιστροφές των Αντελίνο Βιεϊρίνια και Ντόουγκλας Αουγκούστο – για τον οποίο τόνισε πως «έχει 100% το μυαλό του στον ΠΑΟΚ – που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο ματς της περασμένης Πέμπτης 27/7), στάθηκε και στις επιπλέον προπονήσεις που έχει στα πόδια του ο Αλί Σαμάτα.

Και προσέθεσε με νόημα ο γεννημένος στο Βουκουρέστι προπονητής: «Γνωρίζω καλά πως ο κόσμος στη Θεσσαλονίκη είναι απαιτητικός, γνωρίζω ότι το αποτέλεσμα έρχεται πρώτο. Σε μια ευρύτερη διαδικασία, βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά. Το ποδόσφαιρο του Ισραήλ εξελίσσεται, το είδαμε με τον αποκλεισμό του Άρη και του Ολυμπιακού με ομάδες από το Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα ήταν 0-0, αλλά πρέπει να παρουσιαστούμε με την ίδια λογική και στο δεύτερο παιχνίδι. Φυσιολογικά τη νίκη τη φέρνουν οι έντεκα ποδοσφαιριστές που ξεκινούν, αλλά είναι σημαντικό να έχεις ποδοσφαιριστές που θα είναι καθοριστικοί. Ένα ανταγωνιστικό γκρουπ δεν θα πρέπει να έχει 11 αλλά 17-18 βασικούς ποδοσφαιριστές».

Σχολιάζοντας, δε, το sold out που ανακοίνωσε η Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ ο Λουτσέσκου επεσήμανε: «Το ποδόσφαιρο παίζεται πάντα μπροστά σε φιλάθλους. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει αρκετά, δεν ξέρω αν είναι πιο εύκολο να αγωνίζεσαι πρώτα εκτός ή εντός έδρας. Εμείς είμαστε μια ομάδα που έχει παίξει σε δύσκολες έδρες, έχουμε το στυλ μας και τον τρόπο να αντιμετωπίσουμε παιχνίδια, όπως αυτό με την Μπεϊτάρ».

Τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ εκπροσώπησε ο Στέφαν Σβαμπ. Ο 32χρονος Αυστριακός μέσος ήταν ο «μοιραίος» για την ομάδα του, μην εκμεταλλευόμενος το πέναλτι που κέρδισαν οι «ασπρόμαυροι» στα πρώτα λεπτά του αγώνα της Τούμπας. «Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο με τις εκτελέσεις στα πέναλτι. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο εξτρά κίνητρο. Πρέπει να σκοράρουμε είτε με πέναλτι, είτε με άλλο τρόπο. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα κάνουμε και να σκοράρουμε», είπε σχετικά ο Σβαμπ.

Και προσέθεσε σχετικά με το τι χρειάζεται να κάνει η ομάδα του για να πάρει την πρόκριση και να «κλειδώσει» το ραντεβού με τη Χάιντουκ Σπλιτ στον Γ’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης: «Δεν υπάρχουν ευχές, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε καλύτερα από το πρώτο ματς και να κερδίσουμε. Ποδοσφαιρικά θέλω να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, αυτό είναι το σημαντικό για εμάς. Ξέρουμε τι κάναμε καλά στο πρώτο ματς και τι πρέπει να βελτιώσουμε για να πάρουμε την πρόκριση που θέλουμε τόσο πολύ».

Κλείνοντας, ο πρώην άσος της Ραπίντ Βιέννης τόνισε: «Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο να παίζουμε απέναντι στην Μπεϊτάρ επειδή έχει μια σφιχτή αμυντική τακτική. Πιστεύω ότι είναι ένα τεράστιο παιχνίδι γι’ αυτούς. Είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το ματς και είμαστε αποφασισμένοι να τα δώσουμε όλα. Οφείλουμε να παίξουμε το δικό μας ποδόσφαιρο. Δεν έχει σημασία πώς θα παίξει ο αντίπαλος. Σημασία εδώ που είμαστε έχει να περάσουμε. Θέλουμε, όμως, να γίνει μέσα από καλή εμφάνιση. Είναι παιχνίδι χαρακτήρα “μένεις ή φεύγεις από την Ευρώπη”, οπότε μετράει μόνο το αποτέλεσμα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης