Μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα εκτιμάται πλέον ότι θα περάσουν μεγάλες περιοχές γύρω από τη Λαμία, καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες του Δημάρχου Θύμιου Καραΐσκου δεν έχουν ενισχυθεί ο επίγειες δυνάμεις από εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Κρίσιμη για την εξέλιξη της φωτιάς στη Λαμία ήταν η στιγμή που πέρασε τον δρόμο Λαμίας – Δομοκού και άρχισε να κατευθύνεται προς τη συνοικία της Νέας Μαγνησίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο μετά τις 18:00, μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της Λαμίας, σύμφωνα με το οποίο οι Αρχές προχωρούν στην εκκένωση των περιοχών: Νέα Μαγνησία, Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή. Οι κάτοικοι, καλούνται να κατευθυνθούν προς τη Στυλίδα προκειμένου να είναι ασφαλείς.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 στο οποίοι οι Αρχές ζητούσαν από τους κατοίκους της Λαμίας που μένουν προς το βόρειο τμήμα της πόλης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Μέχρι στιγμής η φωτιά, έχει κάψει πέντε κατοικίες και μια αποθήκη στην περιοχή του Αφανού.

Στην περιοχή επιχειρούν δύο αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας κι ένα ελικόπτερο Έρικσον. Στην κατάσβεση μετέχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και μία ομάδα εφέδρων καταδρομέων.

Η ύφεση των ανέμων φαίνεται να ανακόπτει την πορεία των πυρκαγιών στην περιοχή

Ύφεση στους ισχυρούς ανέμους σημειώθηκε λίγο πριν τις 8:00 το βράδυ δίνοντας τη δυνατότητα σε εναέρια και επίγεια μέσα της πυροσβεστικής να ανακόψουν την πορεία των μετώπων καθώς με βαριά χωματουργικά μηχανήματα σχηματίστηκαν προστατευτικές ζώνες.

Αυτή την ώρα η κατάσταση εμφανίζεται καλύτερη. Οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί, οι εθελοντές, οι εργαζόμενοι του δήμου Λαμιέων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας προσπαθούν να ελέγξουν πληθώρα από αναζωπυρώσεις.

Μεγάλο μέρος της Λαμίας βρίσκεται εδώ και ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα καθώς έχουν καεί κολώνες και μετασχηματιστές και τα συνεργεία της ΔΕΗ περιμένουν να ολοκληρωθεί η κατάσβεση για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Ο δήμος Λαμιέων έχει ανοίξει τους χώρους του τρίτου ΚΑΠΗ για να πάνε εκεί όποιοι έχουν προβλήματα λόγω της πυρκαγιάς.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο θα διαμείνουν σε ξενοδοχεία αυτοί που δεν μπορούν να περάσουν το βραδύ στα σπίτια τους.

Ο δρόμος Λαμίας-Δομοκού παραμένει κλειστός.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με πληροφορίες από lamiareport.gr και lamianow.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης