Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σήμερα ο ιταλικός Τύπος, ο Ιταλός πρωθυπουργός Silvio Berlusconi φέρεται να αποφάσισε, μαζί με τους δικηγόρους του, να μην παρουσιαστεί, σε δέκα ημέρες, ενώπιον των εισαγγελέων του Μιλάνου που θέλουν να τον ανακρίνουν, σχετικά με την υπόθεση «Ρούμπι».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Berlusconi, σύμφωνα με την εφημερίδα «Corriere Della Sera», πρόκειται να ζητήσουν να ληφθούν υπ’ όψιν κυβερνητικές υποχρεώσεις του «Cavaliere» και να υπογραμμίσουν, παράλληλα, ότι η κλήση σε απολογία στον πελάτη τους θα έπρεπε να έχει αποσταλεί νωρίτερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δικηγόροι του «μίστερ TV» επιμένουν, δε, ότι η αρμόδια εισαγγελία, που πρέπει να ασχοληθεί, από τυπικής απόψεως, με την υπόθεση δεν είναι αυτή του Μιλάνου, αλλά της πόλης Μόντζα, που βρίσκεται στη βόρεια περιφέρεια, πάντα, της Λομβαρδίας.

«Είναι σαφές» υπογραμμίζουν οι παρατηρητές «ότι ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός θέλει να κερδίσει χρόνο, για να ετοιμάσει μια λεπτομερή στρατηγική υπεράσπισης».

Χθες, 24 ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της δικαστικής έρευνας, ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι «δεν έβλεπε την ώρα να υπερασπισθεί τον εαυτό του, μέσα στις δικαστικές αίθουσες, και να αντικρούσει τόσο παράλογες κατηγορίες». Το σημείο, στο οποίο συγκλίνουν πολλοί αναλυτές, είναι ότι, έστω και αν η υπόθεση αυτή δεν οδηγήσει σε τελική καταδίκη του Berlusconi, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να βλάψει ανεπανόρθωτα το προφίλ του, δημιουργώντας του αξεπέραστα προβλήματα και με την Καθολική Εκκλησία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεκαοκτάχρονη, πλέον, Rubi Karima, σε συνεντεύξεις της στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, συνεχίζει να διαψεύδει ότι είχε σεξουαλικές επαφές με τον Ιταλό πρωθυπουργό. Όπως έχει διαρρεύσει, όμως, από την Εισαγγελία του Μιλάνου, οι τηλεφωνικοί διάλογοι της Μαροκινής συνοδού πολυτελείας που έχουν στα χέρια τους οι δικαστικοί φέρονται να αποδεικνύουν, χωρίς περιθώρια αμφιβολίας, το ακριβώς αντίθετο.

Στο μεταξύ, οι δεκάδες κοπέλες που, σύμφωνα με την εφημερίδα «La Repubblica», φιλοξενούνταν από τον ζάμπλουτο πρωθυπουργό στη συνοικία του «Milano 2», την οποία έχτισε ο ίδιος, με τις οικοδομικές του εταιρείες, άρχισαν να εγκαταλείπουν την περιοχή.

Προσπαθούν, μάλλον, με τον τρόπο αυτό, να μην συνδέσουν το όνομά τους με το όλο σκάνδαλο, αν και είναι πολύ πιθανό να τους ζητηθούν νέες, αναλυτικές καταθέσεις, από τους εισαγγελείς της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης