Μεγάλη χαλαζόπτωση και ανεμοστρόβιλοι έπληξαν στη διάρκεια της νύχτας την ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου. Όπως συνέβη το προηγούμενο 24ωρο και στην περιφέρεια Βένετο, οι χαλαζόκοκκοι ξεπέρασαν σε διάμετρο τα δέκα εκατοστά, θυμίζοντας μπαλάκια του τένις.

Πρόκειται για ένα απροσδόκητο πραγματικά καιρικό φαινόμενο το οποίο έρχεται αμέσως μετά τον ισχυρό καύσωνα που έπληξε τα προηγούμενα 24ωρα την Ιταλία. Οι εικόνες στο βίντεο που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικές των αλλοπρόσαλλων καιρικών φαινομένων που ταλαιπωρούν τη γείτονα χώρα και δεν αποκλείεται να επεκταθούν και στις υπόλοιπες χώρες της Μεσογείου η οποία επλήγη τον φετινό Ιούλιο από υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ και δασικές πυρκαγιές με συνέπεια να χαρακτηρισθεί από τους επιστήμονες ως hotspot της Κλιματικής Αλλαγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, στην περιοχή Τσερνούσκο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές σε στέγες σπιτιών, με πτώση κορμών και κλαδιών δέντρων. Πολλά γκαράζ και ανισόπεδες διαβάσεις πλημμύρισαν εξαιτίας της βροχής.

Η περιφέρεια της Λομβαρδίας πρόκειται να ζητήσει από την κυβέρνηση Μελόνι να κηρυχθεί σε κατάσταση φυσικής καταστροφής. Το μεσημέρι, εξαιτίας χαλαζόπτωσης, τουλάχιστον επτά κάτοικοι τραυματίσθηκαν, κυρίως λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων, αλλά και από πτώσεις δέντρων.

Συνολικά, σήμερα, οι επιχειρήσεις των πυροσβεστών στην ευρύτερη περιοχή της ιταλικής συμπρωτεύουσας ξεπέρασαν τις διακόσιες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης