Προβληματισμό έχουν προκαλέσει στην διεθνή κοινότητα οι 500 νέες ομάδες χρηστών που έχουν δημιουργηθεί στο Facebook για την Μαφία, ορισμένοι από τους οποίους ζητούν ακόμα και την… αγιοποίηση των αρχηγών της.

Επτακόσια μέλη δηλώνουν θαυμαστές του αρχηγού της σιτσιλιάνικης μαφίας, του Μπερνάρντο Προβεντσάνο, που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας το 2006. Πολλοί, μάλιστα, ζητούν να… ανακηρυχθεί σε άγιο, γράφοντας «Santo subito».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την τιμητική του έχει ο «ιστορικός» αρχηγός της Κόζα Νόστρα, Τότο Ριίνα, καθώς οι υποστηρικτές του αγγίζουν τις 4.500, ενώ ο πιο πρόσφατος διάδοχός του, ο Ματέο Μεσσίνα Ντενάρο-που φέρεται να κινεί σήμερα τα νήματα του μαφιόζικου παρακράτους-κατάφερε να «κερδίσει» μόλις 150 φίλους.

«Δυστυχώς, το κακό εξακολουθεί να σαγηνεύει τους νέους μας. Θα έπρεπε να κινητοποιηθούμε όλοι για να καταφέρουμε να αλλάξουμε αυτή την πραγματικότητα», είπε στην εφημερίδα Repubblica η Μαρία Φαλκόνε, αδελφή του δικαστικού Τζιοβάνι Φαλκόνε, ο οποίος  δολοφονήθηκε σε βομβιστική επίθεση της Μαφίας.

Στο Πάλο Αλτο στην Καλιφόρνια, όπου εδρεύει ο ιστοχώρος, οι υπεύθυνοι δεν έχουν τοποθετηθεί μέχρι στιγμής, ωστόσο χιλιάδες Ιταλοί απαιτούν να κλείσουν τα συγκεκριμένα γκρουπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης