Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Η Ομάδα TAG Heuer Porsche Formula E ταξίδεψε στην Αιώνια Πόλη για το πρωτάθλημα FIA ABB Formula E. Ωστόσο, η ομάδα έχασε την πρώτη θέση στους δύο πρώτους αγώνες στην πίστα Circuito Cittadino dell’Eur. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών Κελσίου, ο αγώνας στην πίστα μήκους 3,385 χιλιομέτρων ,δεν προσέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ως αποτέλεσμα, η ομάδα από το Weissach έχασε την πρωτοπορία στη βαθμολογία των ομάδων. 

Με τρεις αγώνες ακόμη αυτή τη σεζόν, η ομάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από την Envision Racing (243) με 233 βαθμούς. Η Jaguar είναι τρίτη (213), με την ομάδα πελατών της Porsche, Avalanche Andretti (189), στην τέταρτη θέση. Αγωνιζόμενος για την αγωνιστική ομάδα που ανήκει στον Αμερικανό θρύλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού Michael Andretti, ο Jake Dennis (GBR) τερμάτισε στην τέταρτη θέση και ο André Lotterer (GER) αποχώρησε νωρίς.

Στην κατάταξη των οδηγών, οι τέσσερις υποψήφιοι για τον τίτλο έχουν αναδιαταχθεί επίσης. Ο Pascal Wehrlein έχει πέσει στην τέταρτη θέση με 140 βαθμούς. Προπορευόμενοι του είναι ο Nick Cassidy (NZL/171) ως ο νέος πρωτοπόρος, ακολουθούμενος από τον Jake Dennis (166) και τον νικητή της Ρώμης, Mitch Evans (NZL/151). Ο António Felix da Costa βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στην έβδομη θέση με 93 βαθμούς, με τον André Lotterer (23) στην 16η θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Pascal Wehrlein ξεκίνησε τον αγώνα στην απαιτητική πίστα γύρω από τον Obelisco di Marconi από την 10η θέση. Μέχρι τη στιγμή που ο αγώνας διακόπηκε με κόκκινη σημαία μετά το ατύχημα πολλαπλών αυτοκινήτων στον 9ο γύρο, ο Pascal είχε ήδη ανέβει στην 7η θέση. Ωστόσο, το αυτοκίνητό του υπέστη σοβαρές ζημιές από το ατύχημα και ήταν αναγκασμένος να μπει στα πιτ για επισκευές κατά τη διάρκεια της κόκκινης σημαίας. 

Ως αποτέλεσμα, επανήλθε στον αγώνα στη δωδέκατη θέση, για να τερματίσει στην έβδομη. Λόγω ποινής, κατατάχθηκε τελικά στην ένατη θέση. Από την άλλη πλευρά, ο António Félix da Costa ήταν ένας από τους οδηγούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον αγώνα λόγω του ατυχήματος.

Thomas Laudenbach, Αντιπρόεδρος Porsche Motorsport, δήλωσε:

«Το πιο σημαντικό σήμερα είναι ότι κανένας από τους οδηγούς που ήταν εμπλεκόμενοι δεν τραυματίστηκε σε αυτό το σοβαρό ατύχημα. Αυτό είναι το απόλυτο προτέρημα για εμάς. Ταυτόχρονα, είμαστε πολύ ανήσυχοι για το γεγονός ότι οι ταχύτητες δεν μειώνονται πλέον κατάλληλα κατά τη διάρκεια των κίτρινων σημαιών. Αυτό παρατηρήθηκε τόσο στον αγώνα όσο και στα προκριματικά σήμερα. Η ασφάλεια των οδηγών είναι η κύρια προτεραιότητά μας, γι ‘αυτό θεωρώ ακατανόητο το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ποινές για την κατάκτηση κορυφαίων χρόνων στα προκριματικά με κίτρινες σημαίες. Η ασφάλεια των οδηγών είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας.»

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης