Νικηφόρο ήταν το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού επί αυστριακού εδάφους, καθώς οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν με 2-1 σκορ της τσέχικης Σλοβάτσκο, στο ανεπίσημο ντεμπούτο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον πάγκο τους.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των ερυθρόλευκων ήταν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού χρησιμοποίησε όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές του, πλην του Χουάνγκ που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα. Μοναδικός παίκτης που αγωνίστηκε σε ολόκληρο το παιχνίδι ο Ντόη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελληνική ομάδα ήταν ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του φιλικού, με τον Μαροκινό σέντερ φορ να ανοίγει το σκορ στο 29΄, ενώ ένα λεπτό πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου «πυροβόλησε» ξανά.

Οι Τσέχοι κατάφεραν να μειώσουν στο 50ό λεπτό με τον Γιούρασεκ, αλλά στη συνέχεια δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί.

Από τα πρώτα συμπεράσματα που μπορεί να εξάγει κανείς είναι το γεγονός πως ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είδε σε μεγάλα διαστήματα του ματς τους παίκτες του να βγάζουν στον αγωνιστικό χώρο τα στοιχεία πάνω στα οποία επιχειρεί να «χτίσει» το νέο Ολυμπιακό, όπως την καλή κυκλοφορία της μπάλας από την άμυνα και το πρέσινγκ αρκετά ψηλά.

Σαφώς και υπάρχουν αδυναμίες ακόμη, κυρίως στην άμυνα, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ακόμη ο Ολυμπιακός δεν έχει ενισχυθεί ενόψει της νέας σεζόν, κάτι που αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα με τους παίκτες που έχουν επιλεγεί.

Γκολ: 29′, 44′ Ελ Αραμπί / 50′ Γιουρόσκα

Ολυμπιακός 1ο μέρος: Τζολάκης, Ρέαμπτσιουκ, Ντόι, Μπα, Ροντινέι, Μπουχαλάκης, Καρβάλιο, Φορτούνης, Μπιελ, Βρουσάιμ, Ελ Αραμπί.

2ο Μέρος: Πασχαλάκης, Ρέτσος, Μπα, Ραμόν, Ντόη, Ανδρούτσος, Καρβάλιο, Φορτούνης, Μασούρας, Βρουσάι, Αραμπί

Στο 64ο λεπτό μπήκαν: Λιάτσος, Ζινκερνάγκελ, Μπαγκαλιάνης, Μπουτούτσι και Πέπε. Στις θέσεις των Μπα, Καρβάλιο, Φορτούνης, Βρουσάι και Αραμπί.

Σλοβάτσκο: Χέκα, Κάντλετς, Χόφμαν, Τράβνικ, Πετρζέλα, Ντόσκι, Μιχάλικ, Κιμ, Χάβλικ, Ρέιμπερκ, Γιουρόσκα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης