Σάλο έχει προκαλέσει στη Μεγάλη Βρετανία η καμπάνια υπέρ του αθεϊσμού με διαφημίσεις πάνω σε λεωφορεία, σταθμούς του μετρό και σε κεντρικές λεωφόρους.

Η καμπάνια που έχει ως κεντρικό μήνυμα «Θεός μάλλον δεν υπάρχει. Τώρα σταμάτα ν’ ανησυχείς και ζήσε τη ζωή σου», ξεκίνησε στο Λονδίνο και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα επεκτάθηκε και σε άλλες πόλεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία, η οποία ξεκίνησε ως απάντηση στην καμπάνια των Ευαγγελιστών. Στις αντίστοιχες διαφημίσεις των Ευαγγελιστών στα λεωφορεία αναγραφόταν η ηλεκτρονική διεύθυνση ιστοσελίδας, στην οποία μεταξύ άλλων αναφερόταν πως οι άθεοι, όταν πεθάνουν, θα καούν στην κόλαση.

Όπως δήλωσε η δημιουργός της εκστρατείας των αθεϊστών, Αριάν Σερίν, σκοπός της είναι αυτές οι διαφημίσεις «να φωτίσουν τις μέρες των ανθρώπων και να τους κάνουν να χαμογελούν, καθώς γυρίζουν σπίτι τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την καμπάνια στηρίζει επίσης η Βρετανική Ανθρωπιστική Ένωση. Ο αρχικός στόχος των 5.500 λιρών από τους διοργανωτές έχει ξεπεραστεί, αφού έχουν συγκεντρωθεί ήδη 135.000 λίρες για τη συνέχισή της.

Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα θα «μεταφερθεί» και στη Βαρκελώνη. Η Καθολική Αρχιεπισκοπή της ισπανικής πόλης αντέδρασε άμεσα και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η πίστη στο Θεό δεν είναι πηγή ανησυχίας, ούτε αποτελεί εμπόδιο στην απόλαυση της ζωής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης