Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ιταλία είναι μια χώρα με ξεχωριστή θέση στην καρδιά πολλών μοτοσικλετιστών—αλλά και μια χώρα που έχει δώσει πάρα πολλά στον μηχανκίνητο αθλητισμό, από τις πρώτες του μέρες μέχρι σήμερα. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν ότι η ιταλική εθνική ταχυδρομική υπηρεσία, Poste Italiane κυκλοφόρησε επίσημα την ειδική συλλογή γραμματοσήμων της Ducati, που φιλοτεχνήθηκε προς τιμήν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP της Ducati του 2022, Francesco “Pecco” Bagnaia.

Το γραμματόσημο απεικονίζει ένα στυλιζαρισμένο σχέδιο της μοτοσυκλέτας Ducati GP22 MotoGP, μαζί με ένα δάφνινο στεφάνι και ένα κείμενο που γράφει «2022 Campioni Del Mondo Ducati» στην επάνω δεξιά γωνία. 
Τα γραμματόσημα είναι διαθέσιμα για αγορά ηλεκτρονικά μέσω του ιστότοπου Poste Italiane, με ένα μόνο γραμματόσημο να κοστίζει 5,50 ευρώ. Ένα σετ τεσσάρων γραμματοσήμων κοστίζει 22 ευρώ και ένα πλήρες σετ των 28 φτάνει τα 154 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Poste Italiane τιμά έναν Ιταλό κατασκευαστή μοτοσυκλετών με ειδικό αναμνηστικό γραμματόσημο. Τον Οκτώβριο του 2021, η εθνική ταχυδρομική υπηρεσία τίμησε την 100ή επέτειο της Moto Guzzi με ένα γραμματόσημο που είχε ένα σχέδιο της Moto Guzzi Normale του 1921 στα αριστερά και μιας Moto Guzzi V7 Stone του 2021 στα δεξιά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης