Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Φαίνεται πως η γαλλική αστυνομία απηύδησε με την επικίνδυνη επίδειξη οδηγικών ικανοτήτων μερικών και αποφάσισε να δείξει πως δεν αστειεύεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο BMW Σειράς 3 που «πιάστηκαν» να ντριφτάρουν σε δημόσιους δρόμους της χώρας, όχι απλά κατασχέθηκαν, αλλά έγιναν χαλκομανία στην υδραυλική πρέσα. 

Η ίδια η αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα το βίντεο με την ολική καταστροφή των δύο οχημάτων, συνοδευόμενο με την φράση « Η δικαιοσύνη απαιτεί την καταστροφή αυτών των οχημάτων».  

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Στο Instagram, ο χρήστης @alann_abt ισχυρίζεται ότι η κίτρινη E36 του, κατασχέθηκε εξαιτίας ενός βίντεο που παραδέχεται ότι τον έδειχνε να ντριφτάρει σε μια άδεια βιομηχανική περιοχή. Λίγες ημέρες αφότου η ανάρτηση ανέβηκε στο διαδίκτυο, το αυτοκίνητο κατασχέθηκε μπροστά από το σπίτι του. Μάλιστα υποστηρίζει πως δεν είχε την ευκαιρία να οργανώσει νομική υπεράσπιση πριν καταστραφεί το αυτοκίνητό του.

 

Οι ιδιοκτήτες αυτών των BMW φαίνεται να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες που ορίζονται από τους νόμους που θεσπίστηκαν το 2018 για την τιμωρία της επικίνδυνης οδήγησης. Οι νέοι νόμοι μετέτρεψαν τα drift και τις κόντρες σε δημόσιους δρόμους από απλή παράβαση σε πράξη που τιμωρείται με φυλάκιση έως και τρία χρόνια και πρόστιμο έως και 75.000 ευρώ, εάν εμπλέκεται αλκοόλ ή άλλες ουσίες. Επιπλέον, η άδεια οδήγησης μπορεί να ανασταλεί για έως και τρία χρόνια και το όχημα που εμπλέκεται στην πράξη μπορεί να κατασχεθεί.

Η θέσπιση των αυστηρότερων ποινών ακολούθησε την αύξηση κατά 1.400% των περιπτώσεων επικίνδυνης οδήγησης και επίδειξης ικανοτήτων, όπως υποστήριξε τότε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης