Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η ιαπωνική φίρμα προχώρησε στην επίσημη αποκάλυψη της νέας γενιάς του C-HR. Το δημοφιλές μικρό SUV της Toyota θα παράγεται στην Ευρώπη και στόχο έχει να συνεχίσει και φυσικά να αυξήσει τις εντυπωσιακές πωλήσεις τους προκατόχου του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «super coupe» νέο C-HR (όπως το χαρακτηρίζει η φίρμα), πατάει σε 20άρες ζάντες, διαθέτει διχρωμία και αρκετά βελτιωμένη αεροδυναμική. Όσον αφορά τις διαστάσεις, έχει μήκος 4360 χιλιοστά, πλάτος 1830 χιλιοστά και ύψος 1558 χιλιοστά ή 1564 χιλιοστά ανάλογα με την έκδοση.

Όπως φαίνεται, η εταιρία δεν άλλαξε σε μεγάλο βαθμό της σχεδιαστική φιλοσοφία του μοντέλου (συνταγή που κερδίζει δεν την αλλάζεις), το έκανε όμως πιο άγριο, με πιο εκλεπτυσμένα φωτιστικά σώματα και όπως είδαμε, έδωσε έμφαση στην αεροδυναμική.

Στο εσωτερικό υπάρχει ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 12.3 ιντσών που δίπλα του υπάρχει μία ακόμη οθόνη (αφής) ομοίου μεγέθους, που είναι και το κέντρο ελέγχου του συστήματος infotainment. Στις πιο πλούσιες εκδόσεις υπάρχει head-up display, φωτισμός ambient 64 χρωμάτων, πανοραμική οροφή και ηχοσύστημα JBL. Μάλιστα σε αντίθεση με άλλες μάρκες, η Toyota δεν εγκαταλείπει πλήρως τα κουμπιά για τις συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες, παρόλο που οι οθόνες συνεχίζουν να γίνονται μεγαλύτερες με κάθε γενιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο C-HR θα διατίθεται με τρία διαφορετικά κινητήρια σύνολα. Στην βάση υπάρχει ο υβριδικός 1.800άρης κινητήρας ο οποίος στέλνει την κίνηση αποκλειστικά στους μπροστινούς τροχούς, αποδίδοντας 140 ίππους. Πετυχαίνει το 0-100 σε 9.9 δευτ. έχοντας τελική στα 170χλμ./ώρα. 

Δεύτερη έκδοση είναι η 2λιτρη επίσης υβριδική με ιπποδύναμη στους 198 ίππους, η οποία στην προσθιοκίνητη έκδοση κάνει το 0-100 σε 8.1 δευτ., ενώ η τετρακίνητη στα 7.9 δευτ.

Στην κορυφή των επιλογών υπάρχει η Plug-in υβριδική έκδοση η οποία με 223 άλογα, μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 66χλμ. και πετυχαίνει το 0-100 σε 7.4 δευτ. 

Η Toyota δέχεται ήδη online κρατήσεις στην Ευρώπη.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης