Σίγουρα τώρα στις γιορτές, οι περισσότερες από εσάς, εκτός από πολύ φαγητό καταναλώσατε και αρκετό αλκοόλ. Άλλωστε οι μέρες επιβάλλουν να είμαστε πιο χαλαρές και επιρρεπείς στους…πειρασμούς. Επιστροφή, λοιπόν, στην καθημερινότητα και ευκαιρία να μάθουμε τις επιδράσεις του αλκοόλ στον οργανισμό μας.

Η αλήθεια είναι ότι οι ειδικοί τονίζουν τα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση ενός και μόνο ποτού ανά ημέρα(ιδιαίτερα του κρασιού), γιατί είναι ευεργετικό για την καρδιά μας και μειώνει τον κίνδυνο για υπέρταση. Προσοχή! Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το παρακάνουμε και να πίνουμε πάνω από 1 ποτό την ημέρα γιατί έτσι καταστρέφουμε την υγεία μας αλλά και την σιλουέτα μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι προκαλεί το αλκοόλ

Καταρχήν, το αλκοόλ είναι διουρητικό. Αυτό σημαίνει ότι προκαλεί απώλεια νερού και κατά συνέπεια αφυδάτωση. Το πιο σημαντικό είναι ότι μαζί με αυτό το νερό χάνονται και ανόργανα συστατικά, όπως το κάλιο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσθέτει θερμίδες. Το αλκοόλ δεν περιέχει κανένα θρεπτικό συστατικό παρά μόνο θερμίδες.

Σοβαρά προβλήματα υγείας. Η καρδιά, το ήπαρ και το στομάχι επηρεάζονται αρνητικά από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, το οποίο μπορεί και να τα καταστρέψει.

Μειώνει τις αντιστάσεις. Το αλκοόλ οδηγεί στην υπερφαγία καθώς όταν πίνουμε αυξάνεται και η όρεξή μας για φαγητό με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε διπλάσιες θερμίδες από ένα κανονικό γεύμα.

Ωστόσο, για εσάς που συνδυάζετε την έξοδό σας με ποτό, υπάρχουν τρόποι να καταναλώσετε αλκοόλ και ταυτόχρονα να μειώσετε τις αρνητικές του επιδράσεις.

·  Πολύ σημαντικό είναι να πίνετε νερό ανάμεσα από κάθε ποτό.

·  Αποφεύγετε τους ξηρούς καρπούς που συνοδεύουν το ποτό.

·  Μην βγείτε με άδειο στομάχι. Καλό είναι να φάτε ένα πλήρες γεύμα πριν την έξοδό σας. Έτσι θα αποφύγετε τα τσιμπολογήματα.

· Μην ανακατεύετε τα ποτά με χυμούς και αναψυκτικά γιατί έτσι αυξάνονται οι θερμίδες που καταναλώνετε. Μπορείτε να προσθέσετε σόδα.

Γενικά, η καλύτερη επιλογή για την έξοδό σας είναι ένα ποτήρι κρασί ή αν προτιμάτε μπύρα. Έχουν σαφώς λιγότερες θερμίδες αλλά και μεγαλύτερη θρεπτική αξία. Ό,τι και αν επιλέξετε μην ξεχνάτε ότι η υπερβολή δεν κάνει ποτέ καλό. Για αυτό “πάν μέτρον άριστον”.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης