Η Κέρκυρα έγινε η όγδοη και τελευταία ομάδα που πέρασε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Μετά το 1-1 στο «Κατανζογλειο» οι «Φαίακες» αναδείχθηκαν 0-0 με τον Ηρακλή στα Επτάνησα και επικράτησαν στη διαδικασία των πέναλτι με 5-3.

Να σημειωθεί ότι στην ψυχοφθόρο διαδικασία η Κέρκυρα ευστόχησε σε όλα τα πέναλτι, ενώ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος απέκρουσε την εκτέλεση του Σολτάνι. Στην επόμενη φάση οι νησιώτες θα παίξουν με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο πρώτος αγώνας (19/1) θα γίνει στην Κέρκυρα, ενώ η ρεβάνς (2/2) στο Βόλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο ευκαιρίες, όλες στο τελευταίο 15λεπτο της κανονικής διάρκειας, σημάδεψαν τον αγώνα. Για λογαριασμό του Ηρακλή, ο Ιάκομπ στο 76` απέφυγε τον Στολτίδη και μπήκε στην περιοχή της Κέρκυρας, όμως το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο Κωνσταντόπουλος πέφτοντας στην αριστερή του γωνία. Στο 82` οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το γκολ, όταν μετά τη σέντρα του Φλαβίνιο, ο Ηλ.Ιωάννου με πλασέ έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ελευθερόπουλου.

Το ματς να οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι και εκεί ο Κωνσταντόπουλος νίκησε τον Σολτάνι στην τρίτη εκτέλεση, χαρίζοντας στην Κέρκυρα την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Στολτίδης 1-0
Ιάκομπ 1-1
Μακρής 2-1
Λίμα 2-2
Επστάιν 3-2
Σολτάνι απόκρουση
Ηλ. Ιωάννου 4-2
Χοσέμι 4-3
Καλατζής 5-3

Κίτρινες κάρτες:
Μακρής, Επστάιν – Μάρα, Ντάνι, Λίμα, Σολτάνι

Κέρκυρα (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς):
Κωνσταντόπουλος, Δ. Ιωάννου, Μαϊστόροβιτς (99` Παρασκευαΐδης), Μακρής, Στολτίδης, Χαμπλ (46′ Φλαβίνιο), Ηλ. Ιωάννου, Γκουστάβο, Επστάιν, Τσίγκας (70′ Κοντοδήμος), Καλατζής.

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης):
Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Λίμα, Χοσέμι, Κατσικάς, Παπαστεριανός, Ντάνι (85` Ηλιάδης), Μάρα (70′ Σίσιτς), Γκαρσία (106` Βουτσιάς), Σολτάνι, Γιάκομπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης