Το Σάββατο, όπως όλα δείχνουν, η Χίλαρι Κλίντον θα ανακοινώσει την παραίτησή της από την κούρσα του χρίσματος και θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Μπάρακ Ομπάμα σε εκδήλωση των Δημοκρατικών στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες της, η γερουσιαστής της Νέας Υόρκης είχε επικοινωνία με πολλούς Δημοκρατικούς του Κογκρέσου και αμέσως μετά πήρε την απόφασή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Χίλαρι Κλίντον εξέπληξε ακόμη και τους ίδιους τους συνεργάτες της όταν την Τρίτη και ενώ ο Μπάρακ Ομπάμα είχε ανακοινώσει πως έχει τον απαραίτητο αριθμό εκλεκτόρων, η ίδια δεν παραιτήθηκε. Οι πληροφορίες λένε πως το έκανε για να διεκδικήσει την αντιπροεδρία.

Για να είναι κάποιος υποψήφιος για τις εκλογές χρειάζεται 2118 εκλέκτορες και ο Μπαρακ Ομπάμα έχει συγκεντρώσει 2154 έναντι 1919 της Κλίντον.

Ήδη ο γερουσιαστής του Ιλλινόις σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του, με πρώτο μέλημά του να ορίσει αντιπρόεδρο, έχοντας μάλιστα δημιουργήσει μια επιτροπή συμβούλων για το σκοπό αυτό. Μεταξύ τους είναι και η Καρολάιν Κέννεντυ, κόρη του πρώην προέδρου  των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης