Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, για πέμπτη χρονιά, στη σχεδόν 300 χρόνων ιστορία της Ορθοδοξίας στην Αυστρία, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και αγιασμός των υδάτων στο Δούναβη, με την ευκαιρία της εορτής των Θεοφανείων.

Η τελετή, προεξάρχοντος του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Αυστρίας-Έξαρχου Ουγγαρίας και Μεσευρώπης Μιχαήλ και παρουσία των ελληνικών και κυπριακών αρχών με επικεφαλής τον πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστρία, Παναγιώτη Ζωγράφο, πραγματοποιήθηκε στο Κανάλι του Δούναβη – στον παραπόταμο του μεγάλου ποταμού που διασχίζει μεγάλο μέρος της αυστριακής πρωτεύουσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την τελετή, στην οποία συλλειτούργησαν και ιερείς των Ορθοδόξων Εκκλησιών Βουλγαρίας και Ρουμανίας, παρακολούθησαν εκατοντάδες πιστοί, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι της δημόσιας ζωής στην Αυστρία, ανάμεσά τους και ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, Χάνες Χάρβανεκ.

Νωρίτερα είχε τελεστεί μεγάλη Θεία Λειτουργία για την εορτή των Θεοφανείων στον ελληνοορθόδοξο καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στην Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας στην Συνοικία των Ελλήνων, όπου στεγάζεται και η Ελληνική Εθνική Σχολή, το αρχαιότερο ελληνικό σχολείο εκτός Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης