Ο Mωχάμεντ είναι φοιτητής ιατρικής στην Ελλάδα. Εδώ και δύο μήνες προσπαθεί να πάει στη χώρα του, την Παλαιστίνη, γιατί πίστευε, όπως λέει, ότι κάτι κακό πρόκειται να συμβεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο άκουσμα της εισβολής των ισραηλινών δυνάμεων, το μυαλό του πήγε στους δικούς του ανθρώπους, που ζουν εκεί.

Το τηλέφωνό του έχει πάρει «φωτιά», όπως και ο υπολογιστής του, αφού μέσω του Internet συνομιλεί με τους δικούς του και τους φίλους του στην Παλαιστίνη και τον υπόλοιπο κόσμο. Μιλάει συνεχώς μαζί τους και μαθαίνει τι γίνεται.

Η συνομιλία με τον αδελφό του, Αδάμ, είναι συγκλονιστική. Την ώρα που μιλούν, ακούγονται οι ήχοι από τους βομβαρδισμούς, πολύ κοντά στο σπίτι-καταφύγιο, όπου φιλοξενούνται. Θα τον ακούσετε να κάνει έκκληση για βοήθεια, καθώς δεν υπάρχουν τα βασικά είδη επιβίωσης. Δεν υπάρχει, ψωμί, νερό και ηλεκτρικό. Ακόμη και στα νοσοκομεία το ηλεκτρικό κόπηκε και ο κίνδυνος για την υγεία των ασθενών είναι άμεσος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακούστε μία συγκλονιστική συνομιλία-ανταπόκριση από τη φλεγόμενη Γάζα.

Ο Μωχάμεντ, μιλώντας για τα γεγονότα τούτες τις ώρες, είναι στεναχωρημένος, γιατί δεν μπορεί να βρίσκεται εκεί που η καρδιά και η ψυχή του προστάζει. Θέλει να είναι δίπλα στο μαχόμενο λαό του. Να παλέψει για την πατρίδα του. Μιλάει για τις κυβερνήσεις και την υποκρισία τους. Για τη συμπαράσταση των λαών, των απλών ανθρώπων και κυρίως για τους Έλληνες που βρίσκονται στο πλευρό τους και που η συμπαράσταση αυτή διδάσκεται εδώ και χρόνια, στα ιστορικά βιβλία των σχολείων της Παλαιστίνης.

Και τέλος, στέλνει ένα μήνυμα στο Ισραήλ, αλλά και στους συμπατριώτες του.

Ακούστε τον. Είναι απλά ένας αληθινός πατριώτης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης