Σε επικοινωνία που είχε με τη zougla.gr το μέλος της οργάνωσης «Γιατροί της Ειρήνης», Γιάννης Μουζάλας, καταγγέλλει τις αιγυπτιακές Αρχές ότι κρατούν κλειστό το συνοριακό φυλάκιο της Ράφα και δεν επιτρέπουν την είσοδο στην Λωρίδα της Γάζας σε Έλληνες και Τούρκους γιατρούς, οι οποίοι έσπευσαν στην περιοχή, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Συγκεκριμένα, πέντε Έλληνες χειρουργοί, μέλη της οργάνωσης «Γιατροί της Ειρήνης» με όλο τον εξοπλισμό τους, έφτασαν περίπου στις 12 το μεσημέρι στην Ράφα και ζήτησαν να περάσουν στην Λωρίδα της Γάζας, με σκοπό να κατευθυνθούν στο νοσοκομείο Σίφα και να ξεκινήσουν άμεσα να χειρουργούν. Οι αιγυπτιακές Αρχές όμως αρνήθηκαν να τους αφήσουν να περάσουν, επικαλούμενες λόγους ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιάννης Μουζάλας επεσήμανε ότι η άρνηση των Αιγυπτίων να επιτρέψουν τη διέλευση, οφείλεται σε ειλημμένη πολιτική απόφαση του Καΐρου, με σκοπό την απομόνωση της Χαμάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Έλληνες γιατροί και οι Τούρκοι συνάδελφοί τους πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στο φυλάκιο της Ράφα, σε μια προσπάθεια να πείσουν τις αιγυπτιακές Αρχές να αναθεωρήσουν την απόφασή τους και να τους επιτρέψουν την είσοδο.

Διαβάστε επίσης:

Μακελειό στην Γάζα με εκατοντάδες νεκρούς, 3 Ιανουαρίου 2009, 11:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης