Επιμένει ο εισαγγελέας Εφετών, Δ. Δασούλας, στην απαλλαγή του μέχρι πρότινος ανακριτή στην υπόθεση της Siemens, N. Zαγοριανού.

Με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, ο εισαγγελέας τάσσεται για άλλη μία φορά υπέρ της απαλλαγής του 4ου ειδικού ανακριτή Ν. Ζαγοριανού για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της Siemens και ζητεί να μη γίνει κατηγορία εις βάρος του για κατάχρηση εξουσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Δασούλας είχε εισηγηθεί και τον περασμένο Μάιο προς το δικαστικό συμβούλιο να απαλλαγεί ο κ. Ζαγοριανός από τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της κατάχρησης εξουσίας που αντιμετώπιζε για πράξεις και παραλείψεις του, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης που διενεργούσε για την υπόθεση της Siemens.

Το δικαστικό συμβούλιο, όμως, επέστρεψε τον φάκελο, προκειμένου να διερευνηθεί μία περίπτωση κατάχρησης εξουσίας που φέρεται πως διέπραξε ο κ. Ζαγοριανός. Και για αυτό, όμως, ο κ. Δασούλας, επιμένει ότι δεν θα πρέπει να δικαστεί ο ανακριτής, ενώ παράλληλα ζητεί να διαταχθεί η αυτοπρόσωπη εμφάνισή του στο Συμβούλιο Εφετών, όπου θα μπορέσει να αναπτύξει τους ισχυρισμούς του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης