Επτά άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για διακίνηση ναρκωτικών και άλλος ένας που καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία εκτελέστηκαν διά απαγχονισμού σήμερα στο Ιράν, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο εισαγγελέας της δυτικής πόλης Κερμανσάχ, ο Μοζταμπά Μαλεκιά, δήλωσε ότι οι 7 έμποροι ναρκωτικών απαγχονίστηκαν ταυτόχρονα, μετά την απόρριψη του αιτήματός τους να τους δοθεί χάρη, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Fars».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι θανατικές ποινές εκτελέστηκαν ταυτόχρονα στην κεντρική φυλακή με εντολή του επαναστατικού δικαστηρίου και του επικεφαλής των δικαστικών αρχών» τόνισε.

Οι άνδρες, των οποίων η ταυτότητα δεν έγινε γνωστή, κατηγορούνταν για την παρασκευή και την πώληση ναρκωτικών, κυρίως ηρωίνης και κρακ.

Οι 8 αυτές εκτελέσεις αυξάνουν σε 12 τον αριθμό των εκτελέσεων που αναφέρθηκαν στο Ιράν μετά την έναρξη του 2011, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου από πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στις τοπικές εφημερίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ιράν είναι βασική διαμετακομιστική οδός για τους εμπόρους που περνούν λαθραία τα ναρκωτικά από το γειτονικό Αφγανιστάν, το οποίο παράγει τουλάχιστον το 90% του οπίου παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το ισλαμικό δίκαιο, στο Ιράν, η ανθρωποκτονία, ο βιασμός, η ένοπλη ληστεία, η διακίνηση ναρκωτικών και η μοιχεία τιμωρούνται με την ποινή του θανάτου. Οι Αρχές εκτιμούν ότι είναι απαραίτητη η αυστηρή εφαρμογή του νόμου για τη διατήρηση της δημόσιας τάξης. Και μάλιστα μαζί με την Κίνα, τη Σαουδική Αραβία και τις Η.Π.Α., το Ιράν είναι ανάμεσα στις χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό εκτελέσεων ετησίως στον κόσμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης