Την καταδίκη σύσσωμου του πολιτικού κόσμου είχε η πρωινή βομβιστική επίθεση στην οδό Λ. Ριανκούρ  έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Τα περισσότερα από τα πολιτικά κόμματα της Βουλής σημειώνουν στις ανακοινώσεις τους ότι τέτοιες ενέργειες τελικά καταλήγουν απλώς στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή ελληνική κοινωνία

ΚΚΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τέτοιες ενέργειες δεν τρομάζουν την εξουσία των μονοπωλίων, αντίθετα αξιοποιούνται από αυτή για τον εκφοβισμό και τον αποπροσανατολισμό του λαού, για να δικαιολογούν τρομονόμους, νέους μηχανισμούς παρακολούθησης, φακελώματος και καταστολής σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος».

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του ΚΚΕ, σχετικά με τη βομβιστική επίθεση έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.

«Ο λαός έχει συσσωρευμένη πια εμπειρία και για να βγάζει τα απαραίτητα συμπεράσματα» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΛΑΟΣ

«Οδηγούμαστε ως χώρα σε μια γενικευμένη αναρχία, με καλπάζουσες τρομοκρατικές ενέργειες, εγκληματικότητα και πολιτική απαξίωση”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ, σχετικά με την έκρηξη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ο ΛΑΟΣ κάνει λόγο για “παγωμένη και πελαγωμένη” κυβέρνηση και για «Κίρκες» της αριστεράς που προσπαθούν να πλανέψουν τις βαλλόμενες και προσβαλλόμενες ευπαθείς κοινωνικές τάξεις, τροφοδοτώντας καθημερινά το φυτίλι της εξέγερσης.

Συνασπισμός

«Ο δρόμος της τρομοκρατίας είναι ιστορικά ατελέσφορος και καταδικαστέος». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ, με την οποία καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.

«Δρώντας στο όνομα των λαϊκών συμφερόντων αλλά πάντα ερήμην του λαού αποτελεί το καλύτερο άλλοθι για την κρατική καταστολή και την αυταρχικοποίηση της κοινωνίας. Πολύ δε περισσότερο στις μέρες μας, όπου υλοποιείται η πιο αντικοινωνική και ταξική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών και επιβάλλεται η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντίσταση του κόσμου της εργασίας, τέτοιου είδους ενέργειες εξυπηρετούν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που υποτίθεται ότι επιδιώκουν», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Δημοκρατική Αριστερά

Η Δημοκρατική Αριστερά, με ανακοίνωσή της, καταδικάζει και εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

«Οι ιδεολογικές επιφάσεις εκείνων που επιλέγουν να τρομοκρατούν το μόνο που επιτυγχάνουν είναι ο αποπροσανατολισμός της κοινωνίας και η προσβολή της δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας. Η κοινωνία πρέπει να δείξει το πιο αυστηρό πρόσωπό της απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες. Κανείς δεν μπορεί να κλείνει άλλο τα μάτια», τονίζεται στην ανακοίνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης