Με το βλέμμα στραμμένο στη Λωρίδα της Γάζας και το μυαλό στην οικονομική κρίση και τις αγωνίες της νεολαίας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχτηκε το πρωί τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τη στρατιωτική και δικαστική ηγεσία για την ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος.

Ο κ. Κάρολος Παπούλιας ευχήθηκε στον πρωθυπουργό το 2009 να του φέρει «όλα τα καλά», ενώ στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ευχήθηκε καλή ανάρρωση για τη μητέρα του, Μαργαρίτα, η οποία είχε ατύχημα τις ημέρες των Χριστουγέννων. Παράλληλα, συνομίλησε με το Γ. Παπανδρέου για τις πρωτοβουλίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς σε διπλωματικό επίπεδο για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ταξίδι της Αλέκας Παπαρήγα στη Ραμάλα βρέθηκε στο επίκεντρο της ολιγόλεπτης συζήτησης με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Κάρολος Παπούλιας ζήτησε από τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ, όταν επιστρέψει την ερχόμενη εβδομάδα, να τον ενημερώσει για την κατάσταση.

Στη συνομιλία του με τον Αλέκο Αλαβάνο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις παρεμβάσεις του σχετικά με τις αγωνίες των νέων, ενώ θερμές ευχές αντάλλαξε ο Κάρολος Παπούλιας με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, καθώς επίσης με τους πρώην πρωθυπουργούς Τζαννή Τζαννετάκη και Κ. Μητσοτάκη.

Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ευχήθηκαν υπουργοί, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Γ. Αλογοσκούφης, Μ. Λιάπης, Φ. Πετραλιά, υφυπουργοί όπως οι κ.κ. Γ. Παπαθανασίου, Γ. Βαληνάκης και στελέχη κομμάτων, καθώς και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ευχήθηκαν ακόμη πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης