Τα συνεργεία που εργάζονται στο σημείο της συντριβής του ρωσικού στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους τύπου «Αντόνοφ», που συνετρίβη τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη στην περιοχή της Τούλα (νοτίως της Μόσχας), μέσα σε χιονοθύελλα, εντόπισαν το «μαύρο κουτί» καταγραφής των στοιχείων πτήσης, όπως ανακοίνωσε η τοπική εισαγγελία.

Το αεροπλάνο, ένα An-22, πραγματοποιούσε εκπαιδευτική άσκηση. Είχε απογειωθεί την Τρίτη στις 21.00 μ.μ. τοπική ώρα (18Η00 GMT) από το Βορονέζ (νοτιοανατολικά) προς την περιοχή Τβερ (βόρεια), με επιβάτες 12 πιλότους της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, οι οποίοι είναι όλοι νεκροί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ζέμσκοβα είπε επίσης ότι οι πιλότοι του αεροπλάνου θεωρούνται νεκροί επειδή τα σώματά τους δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής. Νωρίτερα σήμερα, ο Ιγκόρ Κονατσένκοφ, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, εξήγησε ότι η μεγάλη κακοκαιρία εμποδίζει το έργο των ερευνητών.

Οι Αρχές αποφάσισαν να αναστείλουν όλες τις πτήσεις των αεροσκαφών An-22 και Tu-95MC με κινητήρα παρόμοιο με εκείνο του φορτηγού αεροσκάφους που συνετρίβη σήμερα, έως ότου τα αίτια του ατυχήματος διευκρινιστούν, δήλωσε ο Κονατσένκοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης