Έστω και υπό τη βαριά σκιά του Δ.Ν.Τ. και της λιτότητας, η Αθήνα ντύθηκε γιορτινά την περασμένη εβδομάδα και περιμένει μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν μαζί. Επειδή λοιπόν αυτή την εβδομάδα τα σχολεία είναι κλειστά, πάρτε το μετρό και κατεβείτε με τα παιδιά σας στο κέντρο της πόλης.

Πρώτη σας στάση ο Εθνικός Κήπος όπου φιλοξενούνται όλες οι αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών, που, με σύμμαχό τους το «χριστουγεννιάτικο πνεύμα», έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν και να ταξιδέψουν στη «Χριστουγεννιάτικη Φαντασία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Εθνικός Κήπος θυμίζει παραμυθένιο σκηνικό από μικρά ξύλινα σπιτάκια και φυσικά το σπίτι του Άγιου Βασίλη, όπου τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δράσεις. Ξωτικά και αερικά τα περιμένουν για να τα οδηγήσουν σε ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι ανακάλυψης. Ο Εθνικός Κήπος θα λειτουργεί έως τις 6 Ιανουαρίου 2011, (ώρες 10.00 έως 17.00) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Μια «Χριστουγεννιάτικη Παραμυθούπολη» περιμένει, όμως, και τους λιλιπούτειους φίλους μας στον περιβάλλοντα χώρο της «Τεχνόπολης» του Δήμου Αθηναίων μέχρι τις 6 Ιανουαρίου (9.00-21.00).

Παγοδρόμιο, πάρκο με φουσκωτά παιχνίδια, καρουζέλ, στρουμφοχωριό, τρενάκι, κινηματογράφος με παιδικές ταινίες, μουσικά και θεατρικά δρώμενα, παραστάσεις με αγαπημένους ήρωες όπως η Χιονάτη με ζωγραφική προσώπου (face painting) αλλά και ο Άγιος Βασίλης που θα υποδέχεται τα παιδιά στη Χιονισμένη Στρουμφόπολη, είναι μόνο λίγες από τις εκπλήξεις που περιμένουν τους επισκέπτες στην «Τεχνόπολη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον προαύλιο χώρο του θεάτρου Badminton, το πρώτο σκεπαστό χριστουγεννιάτικο χωριό, «Christmas Fairytale», έχει ανοίξει τις πόρτες (καθηµερινές από τις 15:00 έως τις 23:00, ενώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες από τις 10:00 έως τις 23:00) και περιµένει µικρά και µεγάλα παιδιά έως τις 9 Ιανουαρίου να επισκεφθούν το χωριό του Αϊ-Βασίλη, το παλάτι της Χιονάτης και των επτά νάνων, να δουν από κοντά τον Πινόκιο και το εργαστήρι του Τζεπέτο, να κάνουν καρουζέλ, αλλά και να φορέσουν τα παγοπέδιλα και να πατινάρουν στο γιορτινό παγοδρόµιο.

Με δύο εορταστικές ψηφιακές παραστάσεις για όλη την οικογένεια, «Το Άστρο των Χριστουγέννων» και «Το Tρένο της Φαντασίας», υποδέχεται το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι παραστάσεις θα προβάλλονται έως τις 9 Ιανουαρίου (΄Ιδρυµα Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο).

Αυτά τα Χριστούγεννα στο ετήσιο συμβούλιό τους, οι καλικάντζαροι αποφάσισαν να γίνουν τα πιο αγαπημένα πλάσματα μικρών και μεγάλων. Έτσι, θα µοιράσουν αυτοί τα δώρα και θα απαγάγουν τον Αϊ-Βασίλη µε αφορµή την παράσταση «Περίεργα Χριστούγεννα», για παιδιά από 4 έως 12 ετών, που παρουσιάζεται στον «Ελληνικό Κόσµο» (Πειραιώς 254, Ταύρος), σε συνεργασία µε το θίασο «Αθηναϊκές Μαριονέτες». Οι παραστάσεις θα δοθούν 27 έως 30 Δεκεµβρίου και 3 έως 5 Ιανουαρίου (11.00 π.μ.).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης