Σίγουρα ό,τι δεν φάγατε τη μέρα των Χριστουγέννων θα το καταναλώσετε το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς που θα μαζευτείτε στο τραπέζι όλη η οικογένεια μαζί! Η μαμά μαγειρεύει τέλεια…, η γιαγιά απίστευτα και εννοείται πως δεν μπορείτε να σηκωθείτε από το τραπέζι αν δεν δοκιμάσετε το γλυκό που φτιάξατε με τα χεράκια σας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσοχή κυρίες μου! Δεν είναι σωστό για την υγεία μας να υποβάλλουμε τον οργανισμό μας σε εξαντλητικές δίαιτες, απλά και μόνο για να φορέσουμε το φόρεμα του ρεβεγιόν, και την επόμενη μέρα να τον βομβαρδίζουμε με… «τόνους» φαγητού!

Προσπαθήστε…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

… τα γεύματα σας να είναι αυτό που λέμε «εστιατορίου», μικρή ποσότητα δηλαδή στο κέντρο του πιάτου και στολίστε τα με πράσινη σαλάτα και βραστά λαχανικά για να χορτάσει και το μάτι σας!

… να τρώτε επιλεκτικά, αλλά επειδή είναι γιορτές δεν υπάρχει λόγος να στερηθείτε κανένα «πιάτο». Φάτε ό,τι τραβήξει το μάτι σας και ό,τι λαχταρίσει το… στομάχι σας αλλά πάντα με μέτρο.

… το πιάτο σας να περιέχει κατά 50 % περίπου πρωτεΐνες και φαγητά που έχουν λιγότερα λιπαρά.

… η σούπα να είναι μια από τις επιλογές σας στο γιορτινό τραπέζι, γιατί θα επισπεύσεi το αίσθημα κορεσμού.

… να πίνετε νερό κατά τη διάρκεια του φαγητού, γιατί θα λειτουργήσει ακριβώς όπως η σούπα με αποτέλεσμα να φάτε λιγότερο!

… να αποφύγετε πάση θυσία τον ύπνο μετά το φαγητό, γιατί οι μπριζόλες και το αρνάκι θα γίνουν… πιασίματα και ψωμάκια.

… όσο για το ψωμάκι του… θεούλη, καλύτερα να το αποφύγετε. Αν δεν μπορείτε να φάτε με τίποτα χωρίς ψωμί, τότε προτιμήστε μαύρο ψωμί ή ένα με δύο μικρά παξιμάδια.

… να κάνετε μια βόλτα με τα παιδιά ή τα ανήψια σας αφού τελειώσει το γεύμα. Και τα παιδιά θα χαρούν και εσείς θα χωνέψετε ευκολότερα!

… να τελειώστε το γεύμα σας με πολλά- πολλά φρούτα. Αποφύγετε τα πολλά γλυκά και αν σας είναι αδύνατο τότε προτιμήστε τα παραδοσιακά της γιαγιάς που είναι και θρεπτικά!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης