Ως έναν «καλό άνθρωπο» και ηγέτη που «πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του» χαρακτήρισε σήμερα τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, διευρύνοντας με αυτόν τον τρόπο το καλό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών, με αφορμή την συμφωνία για τη νέα συνθήκη μείωσης των πυρηνικών όπλων (START).

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο… Ντμίτρι δήλωσε για τον… Μπαράκ: «Είναι ένας καλός άνθρωπος (…) Είναι ικανός να ακούει…και ίσως, το κυριότερο απ΄ όλα, πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του, είτε πρόκειται για την START, είτε για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (…) Σε αρκετά δύσκολες συνθήκες κατάφερε να προωθήσει την επικύρωση της υψίστης σημασίας συνθήκης START, που θα εγγυηθεί την ασφάλειά μας για τα επόμενα χρόνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και πρόσθεσε: «Στην Αμερική υπάρχουν άνθρωποι που συμφωνούν με την αποκαλούμενη επανέναρξη των σχέσεων και υπάρχουν και άλλοι που το αντιμετωπίζουν με νευρικότητα- θεωρούν ότι η Ρωσία είναι η πηγή όλων των δεινών. Έκανε (ο Ομπάμα) πολύ καλά τη δουλειά του (για τη συνθήκη START). Μπαράκ ξεκουράσου».

Ούτε οι αποκαλύψεις της WikiLeaks τους επηρεάζει…

Τα αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη WikiLeaks και εμφανίζουν τη Ρωσία ως ένα «διεφθαρμένο απολυταρχικό καθεστώς υπό την ηγεσία μίας άπληστης ελίτ», δεν θα επηρεάσουν τους δεσμούς της Ρωσίας με τις ΗΠΑ, δήλωσε επίσης ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν τη φοβάμαι (την ιστοσελίδα Wikileaks), αυτό είναι σίγουρο … Δεν επηρεάζουν (οι αποκαλύψεις) καθόλου τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά ο Μεντβέντεφ στην ίδια συνέντευξη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης