Το Ιράν έχει απελευθερώσει στελέχη της Αλ Κάιντα τα οποία τελούσαν υπό κράτηση, ώστε να ανασυστήσουν την ισλαμιστική οργάνωση στη μεθόριο ανάμεσα στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Times».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι ιρανικές αρχές χορηγούν διακριτικά βοήθεια στους μαχητές της Αλ Κάιντα στις συγκρούσεις τους με τις νατοϊκές δυνάμεις στο Αφγανιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των ηγετικών στελεχών της Αλ Κάιντα που απελευθερώθηκαν περιλαμβάνεται ο Αιγύπτιος Σαΐφ αλ Αντελ, ο οποίος περιλαμβάνεται στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων τρομοκρατών του FBI για τη συμμετοχή του στις επιθέσεις εναντίον αμερικανικών πρεσβειών σε χώρες της ανατολικής Αφρικής το 1998, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο Σαΐφ αλ Αντελ ορίσθηκε πρόσφατα επικεφαλής των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, σύμφωνα πακιστανούς αξιωματούχους.

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι έχουν καταφύγει στις περιοχές των φυλών στο βορειο-δυτικό Πακιστάν, στη μεθόριο με το Αφγανιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον περασμένο Ιούλιο, ένας από τους γιους του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο Ομαρ, δήλωσε ότι είκοσι μέλη της οικογένειάς του, ζουν υπό περιορισμό στο Ιράν και ότι η Τεχεράνη αρνείται να συζητήσει για την τύχη τους με τη Σαουδική Αραβία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης