Συνεχίζεται η επέλαση του χιονιά στην Ευρώπη. Χιόνι και χαλάζι προκάλεσαν και πάλι μεγάλα προβλήματα στο Βέλγιο, ειδικά στην Βαλονία, όπου πολλοί δρόμοι είναι απροσπέλαστοι.

Το κέντρο οδικής ασφάλειας έκανε έκκληση στους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις κάνοντας λόγο για ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα βαρέα οχήματα δεν κυκλοφορούν σε ορισμένους δρόμους, ακόμα και στην οδική αρτηρία που συνδέει τις Βρυξέλλες με το Λουξεμβούργο.

Προβλήματα υπάρχουν και στα δρομολόγια των τρένων και των λεωφορείων, ενώ το αεροδρόμιο του Σαρλερουά έκλεισε στις 19:40 τοπική ώρα και σε αυτό των Βρυξελλών σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις.
Το τρίτο κύμα κακοκαιρία τον Δεκέμβριο πλήττει τη βόρεια Γαλλία με αποτέλεσμα να διακόπτεται η κυκλοφορία στις οδικές αρτηρίες, να απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων, ειδικά στο Ιλ-ντε-Φρανς και να σημειώνονται καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού.

Αντίθετα η καταστάση στο Ορλί έχει σχεδόν εξομαλυνθεί. Τα δρομολόγια των τρένων θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα Χριστούγεννα, αν και με καθυστερήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις βόρειες περιοχές της χώρας το χιόνι έφτασε τα 15 εκατοστά, στις νότιες 5 με 10 εκατοστά, ενώ στα Πυρηναία εκδόθηκε προειδοποίηση για σφοδρούς ανέμους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης