Είναι πολύ πιθανό να ανήκετε σε μία από τις οικογένειες που ετοιμάζεστε να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα σε κάποιον ορεινό τουριστικό προορισμό. Και γεμίζετε τις βαλίτσες σας με ρούχα ζεστά αλλά και γιορτινά, με δώρα και ότι άλλο πιστεύετε ότι σας χρειάζεται. Όμως μην ξεχνάτε ότι οι εκδρομές , στο βουνό και στη φύση κρύβουν και κινδύνους και μικροατυχήματα για τους οποίους πρέπει να είστε προετοιμασμένοι.

Για αυτό λοιπόν, αν θα σας συνοδεύσουν και τα μικρά παιδιά σας, αφιερώστε λίγο χρόνο και στην προετοιμασία ενός μικρού φαρμακείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαραίτητα είναι τα ήπια αναλγητικά, αντιπυρετικά ενώ μαζί σας πρέπει να έχετε και ένα σκεύασμα ψευδαργύρου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί εάν το παιδί εμφανίσει δερματίτιδα . Επίσης μην ξεχνάτε κάποιο αντισταμινικό σιρόπι σε περίπτωση που το παιδί θα παρουσιάσει κάποια αλλεργική αντίδραση. Φροντίστε να έχετε φυσιολογικό ορό για την ανακούφιση της μυτούλας του ενώ το θερμόμετρο κρίνεται  απαραίτητο.  Επίσης, χρειάζονται αποστειρωμένες γάζες, χάνζαπλαστ, επίδεσμοι, καθώς και κάποια ήπια αντιβιοτική αλοιφή για την τοπική εφαρμογή σε μικροεκδορές και τραυματισμούς. Θα πρέπει να διαθέτετε οξυζενέ και ένα αντισηπτικό σαπούνι για τον καλό καθαρισμό των μικροτραυμάτων των παιδιών. Τέλος, μην ξεχάσετε να πάρετε παγοκύστες για να καταπραΰνετε το οίδημα σε ένα στραμπούληγμα του ποδιού, μία σύριγγα των 5 ή των 2ml για τη χορήγηση φαρμάκων σε παιδιά μικρής ηλικίας και βαμβάκι.

Αχρείαστα να’ ναι και καλές διακοπές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης