Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Λι Μγιούνγκ-Mπακ, δήλωσε σήμερα ότι ο νοτιοκορεατικός στρατός θα πρέπει να εξαπολύσει «ανηλεή αντεπίθεση» εναντίον του Βορρά, εάν η Πιονγκγιάνγκ αποπειραθεί να επαναλάβει μία αιφνιδιαστική επίθεση ανάλογη με τον βομβαρδισμό πριν από έναν μήνα του νησιού Γιονπγιόνγκ στην Κίτρινη Θάλασσα. Η απειλή αυτή ήρθε αμέσως μετά την ολοκλήρωση των μεγαλύτερων στρατιωτικών ασκήσεων που έχει πραγματοποιήσει η Σεούλ αυτόν τον χρόνο και οι οποίες διεξήχθησαν σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα .

Ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος, ο οποίος παρευρέθη στις ασκήσεις που διήρκεσαν περί τη μία ώρα, δήλωσε στους στρατιώτες προωθημένης μονάδας του νοτιοκορεατικού στρατού κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα ότι οι δυνάμεις της Νότιας Κορέας «δεν πρέπει ποτέ να χάσουν την επαγρύπνηση και την ετοιμότητα απέναντι στο Βορρά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είχαμε πιστέψει ότι η υπομονή θα διασφάλιζε την ειρήνη σε αυτή τη γη, αλλά κάναμε λάθος», πρόσθεσε. Ως απάντηση, σε μία μετριοπαθή ανακοίνωση, σε σχέση με την συνήθη πρακτική της, η Βόρεια Κορέα χαρακτήρισε “πολεμοχαρή” τον νοτιοκορεατικό στρατό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης