Χαρά στο κουράγιο τους. Πάνω από 200 βουλευτές ενεγράφησαν, για να μιλήσουν στην κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία του προϋπολογισμού του 2011.

Και καλά οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, εκείνοι όμως της πλειοψηφίας θα ανέβουν στο βήμα να μας πουν τι; Ότι αν δεν είχαν παρθεί αυτά τα μέτρα, θα είχαμε βουλιάξει; Ότι κι αυτός ο προϋπολογισμός θα πρέπει να είναι αναπτυξιακός, δημιουργικός και παραγωγικός;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, ήδη σήμερα Δευτέρα, στο βήμα ανέβηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος -ούτε λίγο ούτε πολύ- μας είπε ότι δέκα χρόνια τώρα άλλον προϋπολογισμό ψηφίζουμε κι άλλον εφαρμόζουμε.

«Ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα» είπε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Να μετατρέψουμε άμεσα αυτό το γκρίζο τοπίο που επικρατεί στη ζωή του τόπου και πρέπει ακόμη να μετατρέψουμε αυτό το μελαγχολικό περιβάλλον σε δημιουργικό. Εγώ δεν βλέπω, αλλά ακούω καλά, κύριοι βουλευτές. Ακούω για τα 24 δις ευρώ που χάθηκαν. Άρα, πρέπει να δοθούν όχι μόνο τα ονόματα αυτών που δεν πληρώνουν, αλλά κι αν οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους εμπλέκονται σε οffshore εταιρείες» τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συγκεκριμένος βουλευτής σήμερα ήταν ήρεμος και νηφάλιος και όχι όπως σε άλλες συνεδριάσεις που έβγαζε φωνή και θυμό.

Και καλά έκανε, γιατί δεν είναι δυνατόν να ουρλιάζει, να ουρλιάζει και να μην τον ακούει κανένας και μετά να ψηφίζει κι αυτός. Και έτσι έβαλε απ’ την αρχή τα πράγματα στη θέση τους.

«Ή θα γράψουμε ιστορία ή η ιστορία θα μας ξεγράψει» είπε ο πρωθυπουργός.
Κύριε Παπανδρέου, δεν ξέρω τι στο διάολο θα κάνει η ιστορία, ξέρω όμως τι έχει κάνει ήδη ο λαός σας. Σας έχει ξεγράψει και διαγράψει! Και όχι μόνο εσάς!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης