O 60χρονος ομογενής, Στηβ Λεβίδης, καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκιση για λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Στην κατοχή του βρέθηκαν χάπια “ecstasy” αξίας τριών εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο, για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες ο Σ. Λεβίδης υπήρξε από τους πρωταγωνιστές του υπόκοσμου της Μελβούρνης και η αστυνομία τον θεωρούσε ως «πρωτοπόρο», με βάθος εμπειριών και γνώσεων, ειδικά στις κλοπές καταστημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εκπληκτικό έχαιρε «επαγγελματικής» εκτίμησης στις τάξεις του οργανωμένου εγκλήματος της Μελβούρνης και όχι μόνο. Θεωρείται ότι υπήρξε ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη της συμμορίας “Καγκουρό”.

Το 2008 η αστυνομία της Βικτώριας και της Νέας Νότιας Ουαλίας τον παρέπεμψαν στη δικαιοσύνη με την κατηγορία ότι είχε στην κατοχή του 104.000 χαπάκια έκστασης, βάρους 22 κιλών και αξίας τριών εκατομμυρίων δολαρίων!

Πριν λίγες μέρες, δικαστήριο του Σίδνεϊ τον καταδίκασε σε 8,5 χρόνια φυλακή, για το παραπάνω αδίκημα παρέχοντάς του το δικαίωμα να κάνει αίτηση για αποφυλάκιση στα 5 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί πως ο Στιβ Λεβίδης έχει άλλες 60 καταδίκες. Το 1993 είχε φυλακιστεί για τις κλοπές καταστημάτων της Μελβούρνης και το 2001 καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση για την ληστεία χρηματαποστολής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης