Με επιστολή του στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής επιχειρεί να μεταφέρει το πρόβλημα της ακρίβειας και του πληθωρισμού, από εθνικό σε πανευρωπαϊκό.

Ο έλληνας πρωθυπουργός, επιστρατεύεται  σε μια επικοινωνιακή κίνηση της κυβέρνησης, που στόχο έχει να περάσει το μήνυμα, ότι δεν μένει άπραγη απέναντι στο μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, την ακρίβεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην επιστολή του ο Κώστας Καραμανλής προβάλει ιδιαίτερα την αλματώδη αύξηση της τιμής του πετρελαίου και προτείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να κινηθεί σε τρείς άξονες αντιμετώπισης του ζητήματος.

1. Να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

2. Να γίνουν στοχευμένες κοινωνικές μεταβιβάσεις επ’ ωφελεία των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3. Καλύτερο συντονισμό μεταξύ της ΕΕ και των εμπορικών εταίρων της, ώστε αυτή να οδηγήσει σε μείωση των βασικών ειδών ανάγκης και των πρώτων υλών.

Το θέμα της ακρίβειας και των πληθωριστικών πιέσεων έχει ήδη- και πριν από την επιστολή   Καραμανλή- μπει στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 19 και Ιουνίου.

Για « κοροϊδία των πολιτών» μιλά η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία αντέδρασε με έντονο τρόπο στην επιστολή Καραμανλή.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με την επιστολή του προς τον κ Μπαρόσο επιχειρεί να βρει άλλοθι μεταφέροντας τις ευθύνες καθώς δεν έχει κάνει τίποτε ώστε να βρει λύσεις και να χτυπήσει και να χτυπήσει τα ολιγοπώλια.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης