Αρκετά δύσκολο έργο θα έχει ο ΠΑΟΚ στη φάση των «32» του Europa League, καθώς κληρώθηκε με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η αντίπαλος του «δικέφαλου» του Βορρά αποτελεί μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις στο ρωσικό πρωτάθλημα, έχοντας κατακτήσει δέκα πρωταθλήματα (επτά στη Σοβιετική Ένωση και τρία μετά τη διάσπασή της) και ισάριθμα Κύπελλα (πέντε στη Σοβιετική Ένωση και άλλα τόσα μετά τη διάσπασή της), ενώ στο παλμαρέ της περίοπτη θέση έχει και η κατάκτηση του Κυπέλλου Κύπελλο UEFA το 2005.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια στο φετινό πρωτάθλημα, που ολοκληρώθηκε στις 28 Νοεμβρίου, έμεινε στη «σκιά» της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, με έξι βαθμούς διαφορά από την κορυφή.

Έδρα της ΤΣΣΚΑ Μοσχας είναι η «Χίμκι Αρένα», χωρητικότητας 20.000 θεατών, στο οποίο θα βρίσκεται για ακόμη τρία χρόνια, καθώς το 2013 αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου γηπέδου της ομάδας, χωριτικότητας 30.000 θεατών.

Προπονητής της ομάδας του «στρατού», είναι ο Λεονίντ Σλούτσκι, ο οποίος έχει να διαχειριστεί ένα υπερπλήρες ρόστερ, που βρίθει αστέρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλος σταρ της ομάδας είναι ο Ιάπωνας, Κεϊσούκε Χόντα, ενώ ακόμα σημαντικές μονάδες είναι οι Σεργκέι Ιγκνάσεβιτς, Μαρκ Γκονζάλες και Βάγκνερ Λοβ.

Την περασμένη περίοδο έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αφήνοντας εκτός τη Σεβίλλη του Μανόλο Χιμένεθ, ενώ στη συνέχεια αποκλείστηκε από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Ίντερ με δύο ήττες (1-0, 1-0).

Φέτος ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τα πλέι-οφ του Europa League, όπου απέκλεισε εύκολα την Ανόρθωση με δύο νίκες (4-0 στη Ρωσία και 2-1 στη Λάρνακα), ενώ στη φάση των ομίλων βρέθηκε στο 6ο γκρουπ μαζί με τις Σπάρτα Πράγας, Παλέρμο και Λωζάνη, τερματίζοντας με χαρακτηριστική άνεση πρώτη, με 5 νίκες και μία ισοπαλία, στην Πράγα απέναντι στη Σπάρτα, στο αδιάφορο ματς της τελευταίας αγωνιστικής.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Έτος ίδρυσης: 1911
Γήπεδο: Αρένα Κίμκι (20.000 θέσεις)
Πρόεδρος: Ευγένι Γκίνερ
Προπονητής: Λεονίντ Σλούτσκι
Ιστοσελίδα: http://www.pfc-cska.com/

ΤΙΤΛΟΙ

Πρωταθλήματα: 2003, 2005, 2006
Κύπελλα: 2002, 2005, 2006, 2008, 2009
Σούπερ Καπ Ρωσίας: 2004, 2006, 2007, 2009
Κύπελλο ΟΥΕΦΑ: 2005

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες: Ιγκόρ Ακινφέεφ, Σεργκέι Τσεπτσούγκοφ, Βιάτσεσλαβ Ισούποφ.

Αμυντικοί: Ντεϊβίντας Σεμπέρας (Λιθουανία), Αλεξέι Μπερεζούτσκι, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Σεργκέι Ιγκνάσεβιτς, Κιρίλ Ναμπάμπκιν, Τσίντι Όντια (Νιγηρία), Γκεόργκι Σένικοφ, Ούρος Τσόσιτς, Σέμεν Φεντότοφ.

Μέσοι: Κεϊσούκε Χόντα (Ιαπωνία), Μαρκ Γκονζάλες (Χιλή), Ζόραν Τόσιτς (Σερβία), Άλαν Τζαγκόεφ, Πάβελ Μαμάεφ, Εβγκένι Αλντονίν, Έλβιρ Ράχιμιτς (Βοσνία), Σεκού Ολίσε (ΗΠΑ), Αλεξάντρ Βασίλιεφ.

Επιθετικοί: Σεϊντού Ντουμπιά (Ακτή Ελεφαντοστού), Βάγκνερ Λοβ (Βραζιλία), Τόμας Νέσιντ (Τσεχία), Σερντέρ Σερντέροφ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης