ΗΠΑ

Ένα άσπρο «πέπλο» έχει καλύψει τις περισσότερες περιοχές των δυτικών ΗΠΑ, με το χιόνι να προκαλεί προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων και στα αεροδρόμια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Σιέρα Νεβάδα της Καλιφόρνιας, η αστυνομία έκλεισε κομμάτι αυτοκινητόδρομου 129 χιλιομέτρων λόγω της χιονόπτωσης, ενώ πολλοί από τους ταξιδιώτες των Χριστουγέννων έμειναν για ώρες εγκλωβισμένοι στα αεροδρόμια του Σικάγου, του Σαν Φραντσίσκο, του Ντάλας και της Νέας Υόρκης.

Στην Ουάσινγκτον η στέγη ενός σχολείου κατέρρευσε από το βάρος του χιονιού, αλλά δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Στο Νέο Χαμσαίρ, οι άνεμοι έφθασαν τα 30 μίλια την ώρα και πολλά σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση. Από τη σφοδρή κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, συνολικά 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιταλία

Και στην Ιταλία όμως οι θερμοκρασίες υπό το μηδέν και οι χιονοπτώσεις συνθέτουν το σκηνικό του καιρού. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην Καλαβρία, όπου τα αυτοκίνητα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες για να κινηθούν.

Ισπανία

Στην Ισπανία δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της έντονης κακοκαιρίας, που σαρώνει τη βορειοανατολική Ισπανία, όπως μετέδωσε η κρατική ραδιοφωνία RNE.
Ένας δύτης πνίγηκε από τη θαλασσοταραχή και ένας φρουρός ασφαλείας σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του έπεσε από προκυμαία κοντά στη Βαρκελώνη.

Από σφοδρή χιονόπτωση πλήττεται η Καταλονία, κάνοντας αδύνατη την κυκλοφορία των οχημάτων. Παράλληλα στην περιοχή Εουσκάντι 54 αυτοκίνητα συγκρούσθηκαν μεταξύ τους και τραυματίστηκαν 27 άνθρωποι.

Ιαπωνία

Και η Ιαπωνία πλήττεται από έντονη κακοκαιρία, με το χιόνι να καλύπτει μεγάλο μέρος της χώρας. Οι πτήσεις ακυρώθηκαν μεταξύ των νήσων Χοκάιντο και Χοσνού, αφήνοντας πάνω από 6000 ταξιδιώτες εγκλωβισμένους. Δρόμοι έκλεισαν και τα δρομολόγια τρένων σταμάτησαν, προκαλώντας «γιορτινό» χάος.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν επιδείνωση των ακραίων καιρικών φαινομένων, με πιθανότητα να προκληθούν και χιονοστιβάδες.   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης