Το «γρίφο» των ληστών με τη βαριοπούλα, που έχουν κάνει … διπλή εμφάνιση στη Μαγνησία -και τις δύο φορές στη Νέα Αγχίαλο και στην ίδια τράπεζα την ΑΤΕ- προσπαθούν να λύσουν οι τοπικές αστυνομικές αρχές, συνεργαζόμενες με τις αρχές της υπόλοιπης Θεσσαλίας, αλλά και της Βόρειας Ελλάδας.

Το σχέδιο που εφαρμόζει το δίδυμο των ληστών δείχνει καρμπόν στις επιθέσεις που δέχθηκε τελευταία το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας Νέας Αγχιάλου με εκείνες σε τράπεζες στην Αρναία Χαλκιδικής, την Πτολεμαΐδα, το Αιγίνιο, την Καλαμπάκα και τα Τρίκαλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεθοδολογία είναι πανομοιότυπη. Οι ληστές κάνουν την εμφάνισή τους στην τράπεζα-στόχο τους με το καλημέρα, δηλαδή πέντε λεπτά πριν ή πέντε λεπτά μετά το άνοιγμα των ταμείων για την έναρξη των συναλλαγών. Σε όλες τις περιπτώσεις έχουν μετακινηθεί με κλεμμένες δίκυκλες μοτοσικλέτες και ΙΧ αυτοκίνητα, τα οποία μετά τη δράση τους εγκαταλείπουν σε κοντινό σημείο και εξαφανίζονται με άλλο όχημα, σε μια προσπάθεια να χαθούν τα ίχνη του.

Εισβάλλουν στην τράπεζα, σπάζοντας την τζαμαρία της κεντρικής εισόδου με βαριοπούλα. Τα πρόσωπά τους είναι καλυμμένα άλλοτε με κουκούλες και άλλοτε με κράνη. Ο ένας περιμένει μπροστά ακριβώς από την τράπεζα στο τιμόνι του κλεμμένου οχήματος και ο δεύτερος, αφού σπάει τη τζαμαρία με τη βαριοπούλα, εισβάλλει στο εσωτερικό της τράπεζας και με την απειλή καλάσνικοφ απαιτεί από τους υπαλλήλους το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου.

Οι τοπικές αστυνομικές αρχές εξετάζουν όλα τα στοιχεία για την αποκάλυψη της ταυτότητας των ένοπλων κουκουλοφόρων με τη βαριοπούλα, ενώ ερευνούν τις ομοιότητες των δύο επιθέσεων στη Μαγνησία, με αρκετές τελευταία στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πηγή: taxydromos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης