Ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε σήμερα στο δημόσιο ραδιοφωνικό δίκτυο NPR ότι υπάρχει ανάγκη να γίνουν δύσκολες επιλογές τους επόμενους μήνες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και του χρέους της χώρας, ανάμεσά τους ακόμη και περικοπές του κοινωνικού αλλά και του αμυντικού προϋπολογισμού.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ομπάμα δήλωσε, τη στιγμή που η κυβέρνησή του προετοιμάζει τον επόμενο ομοσπονδιακό προϋπολογισμό: «Θα χρειαστεί μία ριζικά διαφορετική προσέγγιση. Δεν είναι θέμα λιγότερου ή περισσότερου κράτους, αλλά εξυπνότερου κράτους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ασχοληθούμε με τις αναγκαίες δαπάνες. Στην κατηγορία αυτή θα συμπεριελάμβανα την έρευνα και την ανάπτυξη, την εκπαίδευση… τις υποδομές, για να είμαστε ανταγωνιστικοί τον 21ο αιώνα και να εξασφαλίσουμε ότι αυτή η χώρα θα είναι ασφαλής».

«Πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν ένα σύνολο θεμάτων. Και σε αυτό πρέπει να περιλαμβάνονται οι υποχρεωτικές δαπάνες» δηλαδή τα προγράμματα κοινωνικής ασφάλισης και οι συντάξεις, είπε.

«Αυτό συμπεριλαμβάνει, επίσης, την άμυνα και άλλες δαπάνες όπου θα μπορούσαμε χωρίς αμφιβολία να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα χρήματα, εάν προχωρήσουμε πραγματικά σε δύσκολες επιλογές» πρόσθεσε, αναγνωρίζοντας ότι αυτές οι επιλογές θα είναι «αντιδημοφιλείς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γνωρίζω ότι θα είμαι στόχος των επικρίσεων των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, εξαιτίας των επιλογών που θα υποχρεώσω το Κονγκρέσο να εξετάσει» προέβλεψε ο Ομπάμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης