Σε «κατά μέτωπο αντεπίθεση» κάλεσε τους πολίτες η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, έτσι ώστε να αντισταθούν στην πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας, «γιατί υπάρχουν ακόμη δυνατότητες να ανατραπούν τα πράγματα».

Μιλώντας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και με αφορμή την επίσκεψη του Ντομινίκ Στρος- Καν, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι τα περιθώρια στενεύουν και για το λόγο αυτό η επίθεση πρέπει να γίνει «εδώ και τώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ αναφέρεται ότι «ο Στρος Καν, ένα από τα τσακάλια του ιμπεριαλισμού, μεταχειρίστηκε το λαό στην ομιλία του ως ανεγκέφαλο, ενώ μαζί με τον ομογάλακτό του Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσαν τα ακόμα χειρότερα που έρχονται».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγόρησε το ΔΝΤ και όσους το εκπροσωπούν ότι είναι «υπεύθυνοι για τη δυστυχία εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον πλανήτη, αφού με τις πολιτικές τους επιλογές οδηγούν τους λαούς σε χρεοκοπία, σε κοινωνική εξαθλίωση, στη φτώχεια στον κοινωνικό αποκλεισμό».

«Παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση με το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα του περασμένου Μαΐου έχει κλείσει τη δημοκρατική κοινοβουλευτική διαδικασία για τους εκπροσώπους του λαού, που είχαν το δικαίωμα να ψηφίζουν και να επικυρώνουν ή να απορρίπτουν τις συμφωνίες της με την τρόικα, σήμερα ανοίγει διάπλατα τις πόρτες του Ελληνικού Κοινοβουλίου προκειμένου να μας κάνουν διάλεξη οι επιτηρητές μας», είπε ο κ. Τσίπρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μπορούσε με την παρουσία της να νομιμοποιήσει μια διαδικασία υποβάθμισης των βουλευτών και του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αντίθετα, θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο, προκειμένου να καταγγέλλει «αυτή τη συντριπτικά μειοψηφική στην ελληνική κοινωνία πολιτική, την πολιτική του ΔΝΤ και της τρόικας που υιοθετεί η ελληνική κυβέρνηση».

«Η παρουσία του ΔΝΤ δεν ήταν αναπόφευκτη» τόνισε ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Φώτης Κουβέλης, με αφορμή την επίσκεψη του επικεφαλής του ΔΝΤ στη χώρα μας.

«Η Ελλάδα έπρεπε αποκλειστικά να αναζητήσει λύση στην Ευρώπη, όπου ανήκει», πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης, επισημαίνοντας ότι η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, επιβάλλει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, χωρίς νέο Μνημόνιο, με εκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας. «Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε ασφυξία, δεν αντέχει άλλα μέτρα», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης