Το βλαστάρι σας είναι πολύ ζωηρό και τρέχει όλη την ώρα. Κάτι που δεν θα σας ενοχλούσε καθόλου, αν η υπερκινητικότητά του δεν είχε ως αποτέλεσμα να χτυπάει συνεχώς και τα πόδια και τα χέρια του να έχουν μόνιμα σημάδια. Αν τυχαίνει να έχετε και κορίτσι, τότε το αν θα μείνουν σημάδια σας απασχολεί ακόμη περισσότερο.

Για καλύτερη επούλωση των ουλών από τα χτυπήματα μπορείτε να κάνετε και τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Προστατέψετε το τραύμα στην αρχή μ’ έναν επίδεσμο. Έτσι, μειώνεται η πιθανότητα μόλυνσης που δυσκολεύει τη διαδικασία επούλωσης.

-Μην αφήνετε το παιδάκι να τραβά την κρούστα (επιθήλιο) από το τραύμα. Προσέξτε επίσης, όταν αλλάζετε τον επίδεσμο.

-Η βιταμίνη Ε επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης, αν και δεν είναι απαραίτητη, εάν το παιδί έχει ισορροπημένη διατροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Η έκθεση στον ήλιο, αν και μπορεί στην αρχή να κοκκινίσει το σημάδι, μακροπρόθεσμα ωφελεί.

-Το ίδιο και το μπάνιο σε καθαρή θάλασσα.

-Τέλος, χρήσιμες είναι και οι επουλωτικές κρέμες, οι οποίες μπορεί ν’ αρχίσουν να εφαρμόζονται μετά από τη 10η μέρα.

Τα σημάδια μπορούν να εξαφανιστούν ή έστω να βελτιωθεί η όψη τους, γι’ αυτό μην αμελήσετε σε καμία περίπτωση την επίσκεψη στον ειδικό και τη σωστή θεραπευτική αγωγή. Συγκεκριμένα, για τις ουλές και ειδικά στα χηλοειδή τραύματα (ουλή που είναι κόκκινη σαν κορδόνι και έχει φαγούρα) μπορεί να εφαρμοστούν:

-Φύλλα σιλικόνης, που κρατούν το τραύμα αποστειρωμένο από αέρα και μικρόβια επιβραδύνοντας την κακή επούλωση.

-Ενέσεις κορτιζόνης Depot, που θα πει ότι το φάρμακο παραμένει στο σημείο που εφαρμόζεται και δεν κυκλοφορεί στον οργανισμό, άρα δεν υπάρχουν φαρμακευτικές παρενέργειες. Οι δόσεις, εξάλλου, της κορτιζόνης είναι πάρα πολύ μικρές.

Στα γδαρσίματα αποτελεσματική είναι η μέθοδος αμμοβολής (Skin Abrasions). Το τραύμα ή η παλιά ουλή καθαρίζεται με τη χρήση κεραμικών κρυστάλλων ή κρυστάλλων από μετάξι. Αν και είναι χρονοβόρα διαδικασία -απαιτούνται 7-8 επισκέψεις- έχει πολύ καλά αποτελέσματα.

Πηγή: in.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης