Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Άμυνας των Η.Π.Α., Robert Gates, όπου θα έχει συνάντηση με τους διοικητές της διεθνούς στρατιωτικής δύναμης αλλά και τον πρόεδρο της χώρας, Hamid Karzai.

Σύμφωνα με το Reuters, η επίσκεψη του κ. Gates συμπίπτει με την ενίσχυση της έντασης ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τον πρόεδρο Karzai, έπειτα από τη δημοσίευση των αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων, με σχόλια Αμερικανών διπλωματών για την «αδυναμία» και την «παράνοια» του Αφγανού ηγέτη, αλλά και για τη διαφθορά που μαστίζει την κυβέρνησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αεροπλάνο του Αμερικανού υπουργού Αμυνας προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Μπαγκράμ, στα περίχωρα της Καμπούλ, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που ταξίδεψε μαζί του.

«Φθάνει με ένα αίσθημα ικανοποίησης απέναντι στις προόδους που έχουν επιτύχει κατά τη διάρκεια του έτους οι διεθνείς στρατιωτικές δυνάμεις που πολεμούν εναντίον των Ταλιμπάν» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Jeff Morell.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης