Ο πρωθυπουργός της Παλαιστίνης ο οποίος ασκεί ντε φάκτο εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα ότι οι φονικές δασικές πυρκαγιές στο βόρειο Ισραήλ είναι ένα «πλήγμα από τον Αλλάχ».

Σχολιάζοντας τις πυρκαγιές, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 41 ισραηλινοί και αποτεφρώθηκαν περισσότερα από 50 τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής έκτασης, ο Ισμαήλ Χανίγια, ανώτατος πολιτικός ηγέτης της Χαμάς, είπε στους δημοσιογράφους λίγο πριν προσευχηθεί για να βρέξει στη Λωρίδα της Γάζας ότι «αυτές οι πυρκαγιές είναι θεϊκά πλήγματα για αυτά που έκανε το Ισραήλ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρέξει στα παλαιστινιακά εδάφη που γνωρίζουν πρωτοφανή ανομβρία.

Στο μεταξύ, 20 παλαιστίνιοι πυροσβέστες εισήλθαν σήμερα στο Ισραήλ για να λάβουν μέρος στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της δασικής πυρκαγιάς που κατέστρεψε το βουνό Κάρμελ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας, Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς, η πλήρης κατάσβεση της πυρκαγιάς είναι ζήτημα λίγων ωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ελπίζω ότι θα έχουμε ολοκληρώσει την κατάσβεση μέσα στις επόμενες ώρες «, είπε ο εκπρόσωπός του.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου δέχεται πιέσεις να καθαιρέσει τους όποιους αξιωματούχους ευθύνονται για λάθος χειρισμούς στην κρίση.

Οι επικρίσεις προέρχονται ακόμη και από τους κόλπους του κυβερνώντος συνασπισμού υπό τον Νετανιάχου.

«Πρέπει να λογοδοτήσουμε σε εθνικό επίπεδο για το πως εμείς, ένα τόσο προηγμένο κράτος, αποτύχαμε παταγωδώς», είπε στο ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού ο υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Γιτζάκ Χέρτσογκ.

Τη σφοδρότερη κριτική δέχεται ο υπουργός Εσωτερικών, Ελι Γισάι, ο οποίος είναι υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, για την επίβλεψη του πυροσβεστικού σώματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης