Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα ο Ίβαν Μιλκοβιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στη συνδρομητικό τηλεόραση.

Ο «Ιβάν» ο τρομερός, ο οποίος πλέον ανήκει στην τουρκική Φενερμπαχτσέ, δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για τους λόγους της αποχώρησής του από τους «ερυθρόλευκους», διατρανώνοντας πάντως ότι το οικονομικό δεν έφταιξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Ολυμπιακός μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου προκρίθηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν μπορείς, βεβαίως, να αποκλείσεις το οικονομικό μέρος της συμφωνίας – ούτως ή άλλως δεν τα βρήκαμε στο οικονομικό – αλλά για μένα, σαν επαγγελματία παίκτη και σαν Ιβάν Μίλκοβιτς που πάντα θέλει να παίζει για να κερδίζει, το οικονομικό κομμάτι της διαπραγμάτευσης δεν ήταν το πιο σημαντικό. Δεν τα βρήκαμε λοιπόν, κι έπρεπε να βρω μια άλλη ομάδα. Έψαξα στη Ρωσία, στην Ιταλία και σε όλα τα καλά πρωταθλήματα και τελικά… είμαι εδώ και παίζω στην Κωνσταντινούπολη».

Παράλληλα, ο Μίλκοβιτς θυμήθηκε την κίνηση του στον τελευταίο τελικό του πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, να ανέβει στις κερκίδες και να χαιρετήσει τον τέως πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Γιάννη Συγγελίδη: «Κατά τη διάρκεια των πλέι οφ αλλά και της κανονικής περιόδου, όταν είχαμε πολλά προβλήματα, μίλησα πολύ καλά και καθαρά με τον κύριο Συγγελίδη για όλα και ένιωσα ότι πραγματικά προσπαθούσε να κάνει το καλύτερο για την ομάδα. Καθώς συζητούσαμε και καθώς σκεφτόμασταν, είπα πως ο πιο καλός τρόπος να ανεβάσουμε την ατμόσφαιρα σε υψηλότερο επίπεδο ήταν να τα δώσουμε όλα για τη νίκη.

Δεν είναι ότι του υποσχέθηκα κάτι αλλά ας πούμε πως ένιωσα ότι αυτή η νίκη θα ήταν πάρα πολύ σημαντική για εκείνον. Κι ήταν νομίζω όχι μόνο για εκείνον αλλά και για όλον αυτόν τον κόσμο που ήταν εκεί όταν σκαρφάλωσα προς το μέρος του, με την Θύρα 7 και όλους τους φιλάθλους να χαίρονται πραγματικά για αυτό που έκανα. Το έκανα αυτό για μένα, για όλο τον κόσμο αλλά και για όλους τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, εκείνους που ήταν μαζί μας από την αρχή ως το τέλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη:«Θα του έλεγα αυτό που του είπα και όταν τον συνάντησα για πρώτη φορά πριν από 11 χρόνια. Σήμερα ο κ. Μαρινάκης είναι πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας και νομίζω – από όσα ξέρω βέβαια γιατί τον έχω συναντήσει λίγες φορές – ότι αγαπάει πάρα πολύ τον Ολυμπιακό. Πιστεύω λοιπόν ότι θα πρέπει ο Ολυμπιακός να είναι μια μεγάλη οικογένεια. Όχι όμως οικογένεια που θα αφορά μόνο το ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος με όλους τους παίκτες του, τους οπαδούς του. Όλα τα αθλήματα θα πρέπει να είναι στην οικογένεια του Ολυμπιακού».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα: «Ακούστε: ποτέ μην λες ποτέ! Εάν έχω πρόταση, θα το σκεφτώ. Για την ώρα έχω συμβόλαιο εδώ και νομίζω το καλύτερο για μένα είναι να σκεφτώ πως θα παίξω καλά εδώ και ιδιαίτερα πώς θα παίξω καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για τις προτάσεις και όλες τις άλλες συζητήσεις με τους συλλόγους και τους δημοσιογράφους και όλους, για τη νέα μου ομάδα θα πρέπει να περιμένουμε ως το επόμενο καλοκαίρι ή ενδεχομένως ως τα επόμενα δύο καλοκαίρια».

Για το αν θα πήγαινε στον Παναθηναϊκό: «Είμαι επαγγελματίας παίκτης, πρώτα από όλα, αλλά φυσικά θα το σκεφτόμουν πολύ καλά».

Για την σχέση του με τους πρώην συμπαίκτες του και τα νέα τους: «Ναι, έχω ακούσει ήδη πολλά. Έχω πολύ καλές σχέσεις με παίκτες και ανθρώπους στην Αθήνα με τους οποίους τα λέμε πού και πού. Μερικές φορές πηγαίνω στην Αθήνα να τους βρω και κρατάω καλές σχέσεις. Λίγο πολύ έχω όλη την πληροφόρηση για το ελληνικό πρωτάθλημα».

Τι πρέπει να γίνει ώστε ο Ολυμπιακός να αποκτήσει τον δικό του ηγέτη: «Πρέπει να κοιτάξουν μέσα στην ομάδα, εάν δεν υπάρχει ηγέτης, θα πρέπει να αναζητήσουν έναν ανάμεσά τους. Κάποιος θα πρέπει να αναλάβει ρόλο αρχηγού γιατί αλλιώς η ομάδα δεν θα παίζει καλά. Καμιά φορά δεν αρκεί να βρεις κάποιον για τη θέση του αρχηγού. Ο σύλλογος θα πρέπει όταν επιλέγει τους παίκτες του στην αρχή της σεζόν να αποφασίζει ποιος θα είναι ο αρχηγός. Δεν αρκεί βεβαίως να χρίσεις κάποιον αρχηγό. Πρέπει να είναι αποδεκτός κι από τους παίκτες».

Για τον Δημήτρη Τζούριτς: «Ο Τζούριτς είναι ακόμα νεαρός. Τα τελευταία δύο χρόνια έπαιζε πολύ καλά σαν κεντρικός και τώρα έχει κάποια προβλήματα στην πρεμιέρα του σαν διαγώνιος αλλά πρέπει να περιμένουμε γιατί είναι νεαρός και ταλαντούχος και χρειάζεται χρόνο. Σε αυτό το χρόνο φυσικά και θα κάνει λάθη και θα παίζει καλά μέχρι να γίνει πολύ καλός παίκτης. Ο ηγέτης θα πρέπει να βρεθεί μέσα στην ομάδα. Γιατί καμιά φορά μπορεί να έχεις τους παίκτες αλλά να μην έχεις και τον ηγέτη της ομάδας ανάμεσά τους».

Για τους διοικούντες του Ολυμπιακού: «Μου αρέσουν οι άνθρωποι, που σέβονται τον λόγο τους. Που σέβονται τις υποσχέσεις τους ή δεν χρειάζεται να δώσουν καν υποσχέσεις. Για μένα το να δώσω τον λόγο μου είναι πιο σημαντικό από το να υπογράψω ένα χαρτί. Είχα δυσκολία να το καταλάβουν αυτό οι Έλληνες που ήταν γύρω από τον σύλλογο και γύρω από την ομάδα βόλεϊ, ειδικότερα. Γενικότερα, όμως, δεν είχα κανένα, μα κανένα πρόβλημα στην Ελλάδα, στην Αθήνα ή οπουδήποτε αλλού».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης