Μια εκτός προγράμματος επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα στο Αφγανιστάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έφτασε στο αεροδρόμιο Bagram, ύστερα από έκθεση του Πενταγώνου που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η βία στο Αφγανιστάν έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ, με τις συγκρούσεις να είναι τετραπλάσιες συγκριτικά με το 2007.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκοπός της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στο Αφγανιστάν ήταν σύμφωνα με το CNN για να απευθύνει προσωπικά τις εορταστικές ευχές του προς τα αμερικανικά στρατεύματα που παραμένουν εκεί. Γι’ αυτό άλλωστε η παραμονή του στο Αφγανιστάν θα έχει διάρκεια μόλις τριών ωρών, βάσει προγράμματος.

Αρχικά ο Ομπάμα αναμενόταν στην Καμπούλ, όπου θα είχε σύντομη συνάντηση με τον Αφγανό ομόλογό του, Χαμίντ Καρζάι, με τον οποίο, εκτός των άλλων, φέρεται πως θα συζητούσαν και για τις πρόσφατες αποκαλύψεις της Wikileaks. Επίσης θα συναντούσε και μέλη της αμερικανικής πρεσβείας. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες ωστόσο, άλλαξαν τα πλάνα του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος θα αρκεστεί να συνομιλήσει με τον Καρζάι μέσω τηλεδιάσκεψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης