Σοβαρά προβλήματα από τις χιονοπτώσεις προκλήθηκαν σήμερα στα δρομολόγια του τρένου Eurostar ανάμεσα στο Λονδίνο, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες, με ακυρώσεις και καθυστερήσεις, ενώ κλειστό παραμένει το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ.

Σε ανακοίνωσή της, η Eurostar επισημαίνει πως οι άσχημες καιρικές συνθήκες ανάγκασαν τα τρένα της να μειώσουν τις ταχύτητές τους στη Βρετανία και στη Βόρεια Γαλλία, με αποτέλεσμα να σημειώνονται καθυστερήσεις περίπου 30 λεπτών. Επίσης, ακυρώθηκαν έξι δρομολόγια ανάμεσα στο Λονδίνο, το Παρίσι, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακυρώσεις πτήσεων έγιναν και από το London City Airport. Το Γκάτγουικ έκλεισε χθες το βράδυ στις 22:30 GMT, όπως και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου. Το χιόνι σε ορισμένες περιοχές της Βρετανίας έφθασε μέχρι και τα 15 εκατοστά και σήμερα αναμένονται νέες χιονοπτώσεις. Πολλά σχολεία στη Σκωτία παραμένουν κλειστά για τρίτη ημέρα.

Τα χιόνια έπληξαν ακόμη και τη Βόρεια Ιταλία, στην περιοχή του Μιλάνου και της Λομβαρδίας, προκαλώντας καθυστερήσεις στην κίνηση των αυτοκινήτων στην πόλη, αλλά και στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Βενετία, το κέντρο της πόλης βρίσκεται κάτω από το νερό, το ύψος του οποίου έχει φθάσει τα 111 εκατοστά. Στη Ρώμη, η στάθμη των νερών του Τίβερη αυξήθηκε λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών.

Οι σφοδρές χιονοπτώσεις προκάλεσαν σήμερα το πρωί μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία σε περιοχές της Κεντροανατολικής Γαλλίας, ειδικά στην κοιλάδα του Ροδανού, όπου απαγορεύτηκε η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων.

Περισσότερα από 7.000 φορτηγά αυτού του τύπου οδηγήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε χώρους στάθμευσης στις συγκεκριμένες περιοχές.

Στην Οβέρν, περίπου σαράντα άνθρωποι παγιδεύτηκαν για ώρες στα οχήματά τους και απεγκλωβίστηκαν από δυνάμεις της πυροσβεστικής. Εν τω μεταξύ, νωρίς το απόγευμα χιονοπτώσεις αναμένονται στη Δυτική Γαλλία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης