Η πλαστική χειρουργική για αισθητικούς λόγους έχει πλέον απενοχοποιηθεί και οι περισσότερες γυναίκες -τουλάχιστον- όχι μόνο δεν αρνούνται ότι έκαναν κάποια επέμβαση, αλλά φροντίζουν να την επιδεικνύουν.

Οι επεμβάσεις αυτές, μάλιστα, αποτελούν και το 20% των εξόδων που καλούνται να καλύψουν οι ιδιωτικές ασφάλειες, αφού τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία δικαιολογούν σε ελάχιστες περιπτώσεις- εκτεταμένα εγκαύματα- πλαστική χειρουργική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποια είναι η κατάλληλη ηλικία, όμως, για να κάνουμε πλαστική χειρουργική εξηγεί με λίγα λόγια ο πλαστικός χειρουργός Γιάννης Λύρας.

Ενήλικοι (20- 40 έτη)

Τα νέα αυτά άτομα επιθυμούν πιο ενισχυμένα πρωτεύοντα και δευτερεύοντα χαρακτηριστικά του φύλου, όπως αυξητική του στήθους, γραμμωμένος θώρακας και κοιλιακοί μυς, ανορθωμένοι και πιο καλλίγραμμοι γλουτοί, γραμμωμένες γάμπες και γόνατα, καλύτερες γωνίες στο πρόσωπο, πιο όμορφα και σαρκώδη χείλη. Επίσης, αποκατάσταση του τριχωτού της κεφαλής σε νεαρούς άνδρες και το γέμισμα του «άδειου» στήθους έχουν μεγάλη ζήτηση. Αυτή, όμως, είναι και η χρυσή περίοδος για τις θεραπείες πρόληψης ρυτίδων με διάφορα καλλυντικά, peelings, lasers, ραδιοσυχνότητες, μεσοθεραπεία, σύσφιξης και κυτταρίτιδας και αποκατάσταση των πρώτων ρυτίδων με ενέσιμα υλικά (βιταμίνες, υαλουρονικό οξύ) .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ηλικία της ωριμότητας (40-55 έτη)

Η χαλάρωση γύρω από τα μάτια, τον λαιμό, το στήθος, την κοιλιά, τους γλουτούς, τα μπράτσα. Ήρθε η ώρα των επεμβάσεων αντιμετώπισης της χαλάρωσης με μεθόδους, όπως η ανάρτηση (Threading), τα απορροφήσιμα νήματα, mini lifting, Mid face lifting, T- max, classical lifting, οι ανορθώσεις προσώπου και σώματος ανάλογα με την ηλικίας αρχής (- πιο νωρίς =πιο ελαφριά επέμβαση). Τα μικρά lifting είναι πλέον της μόδας, αφού οι γυναίκες αρχίζουν πιο νωρίς – από τα 40 τους χρόνια κιόλας.

65-95 έτη

Σε αυτή την ηλικία δικαιούμαστε να τα κάνουμε όλα. Αν όμως δεν έχουμε κάνει τίποτε μέχρι τότε, δεν πρέπει να παραπονιόμαστε αν ο περίγυρός μας αντιληφθεί τις όποιες παρεμβάσεις. Αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού οι τελευταίες στατιστικές της αντιγήρανσης αποδεικνύουν ότι ο βαθμός ικανοποίησης της ηλικιακής αυτής κατηγορίας είναι από τους υψηλότερους, παγκοσμίως. Εξάλλου, η πλαστική χειρουργική έχει μεγάλη συνάφεια με την αύξηση της αυτοεκτίμησης, του αυτοσεβασμού, αλλά και της δεύτερης ευκαιρίας, κάτι που ευνοεί πάντοτε την ψυχή του ανθρώπου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης