Με μια εξαιρετικά φοβισμένη εμφάνιση απέναντι στην κορυφαία ομάδα της Ευρώπης (και ίσως του Κόσμου) Μπαρτσελόνα, έκλεισε ουσιαστικά τις φιλοδοξίες του στο Τσάμπιονς Λιγκ ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός. Και είναι αλήθεια, παρά την ελάχιστη προοπτική για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, οι υποστηρικτές του από όλα τα σημεία της χώρας δαπάνησαν χρόνο και χρήμα, ώστε να γεμίσουν το στάδιο και να αποδείξουν ότι οι «πράσινοι» παραμένουν μια σημαντική δύναμη στην Ευρώπη.

Η αλήθεια είναι ότι ο νέος προπονητής Φερέιρα δεν μπορούσε να κάνει εντυπωσιακές κινήσεις στην σκακιέρα του ματς, καθότι ο ίδιος δεν γνώριζε καλά καλά τους ποδοσφαιριστές του. Έτσι, τον είδαμε κάποια στιγμή να εμπιστεύεται σε θέση δεξιού μέσου τον ξεχασμένο Δημούτσο, ο οποίος απέτυχε να προσθέσει κάτι στην προσπάθεια των γηπεδούχων, ενώ και οι Πετρόπουλος, Πλεσί, που πήραν εντολή από τον Πορτογάλο κόουτς να περάσουν στον αγώνα, ήταν για να ξεκουράσουν Κατσουράνη και Μαρίνο, παρά να αυξήσουν την ενεργητικότητα της αθηναϊκής ομάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το πέρασμα του χρόνου, ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού θα αντιληφθεί ότι διαθέτει καλύτερες λύσεις από… Δημούτσο και ότι αυτός ο ποδοσφαιριστής –-και όχι μόνο- θα μπορούσε να κάνει καριέρα στον Εργοτέλη ή τον Παναιτωλικό και όχι ως αντίπαλος μαχητών της Μπαρτσελόνα.

Οι Ισπανοί, χωρίς ποτέ να δουν πολύ σοβαρά τον αγώνα, πάτησαν γκάζι σε ελάχιστες στιγμές της αναμέτρησης που τους έδωσαν άνετη νίκη, όχι όμως το χειροκρότημα από το κοινό. Δυστυχώς, έτσι όπως καταγράφεται το πάθος των οπαδών των μεγάλων ομάδων μας, είναι πιο εύκολο να δεις κάποιον φανατικό οπαδό να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και να κάνει άσεμνη χειρονομία στον Μέσι, από το χειροκροτεί ήρεμος από τη θέση του τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πλανήτη.

Ο Παναθηναϊκός έδωσε εξετάσεις και απέτυχε όχι βέβαια στον αγώνα της περασμένης Τετάρτης, στον οποίο η μοίρα του ήταν μάλλον προδιαγεγραμμένη… Οι εξετάσεις άφησαν μετεξεταστέα την ομάδα του Νίκου Πατέρα και του Νίκου Νιόμπλια, στα προηγούμενα ματς, τα θεωρούμενα… εύκολα στον όμιλο. Εκείνη η ήττα από την Κοπεγχάγη οφείλει να προβληματίσει σοβαρά την ηγεσία του Παναθηναϊκού, ώστε να μην επαναληφθούν λάθη, όταν πρέπει να δημιουργηθεί ένα ικανό σχήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιστορικός ηγέτης του Παναθηναϊκού ΑΟ (και μέτοχος της ΠΑΕ), Παύλος Γιαννακόπουλος, μπορεί να το είπε κάπως άκομψα, όμως η γνώμη του για την αγορά του Γάλλου Σίντεϊ Γκοβού ήταν πολύ σωστή. Άραγε θα κληθεί να «πληρώσει» (όχι βέβαια με… κρεμάλα) κάποιος το λάθος αυτής της μετεγγραφής (ή και άλλων μαχητών από τη Γαλλία, που μάλλον δεν έχουν πείσει για το «παραπάνω»;)

Ο Παναθηναϊκός θα ολοκληρώσει την ευρωπαϊκή του περιπέτεια με τον αγώνα στην Κοπεγχάγη, που έχει ενδιαφέρον μόνο για την γηπεδούχο ομάδα. Κατά συνέπεια, ο νέος προπονητής Φερέιρα γνωρίζει πολύ καλά πως η προσοχή του θα πρέπει να στραφεί στο πρωτάθλημα, ώστε να βοηθήσει την ομάδα του να διατηρήσει τα πρωτεία στις εγχώριες διοργανώσεις, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό, που δείχνει σοβαρός, πρωτοπόρος και… ξεκούραστος!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης