Ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη φάση της βλητικής εξέτασης και αυτοψίας στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στα Εξάρχεια, με τους συνηγόρους των δύο πλευρών, που ήταν παρόντες στη διαδικασία, να εμμένουν ουσιαστικά στις αρχικές τους εκτιμήσεις.

Οι συνήγοροι της οικογένειας του μαθητή εκτιμούν ότι μετά και τη σημερινή αυτοψία, αποδείχτηκε πως ο Επαμεινώνδας Κορκονέας δεν πυροβόλησε στον αέρα, όπως ισχυρίζεται, αλλά στόχευσε ευθεία, προς τα παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, το σημείο όπου πυροβολήθηκε ο Αλέξανδρος είναι ανοικτό και δε δικαιολογείται ο εξοστρακισμός της σφαίρας σε κάποιο κτίριο. Ακόμη και στην περίπτωση του πλάγιου εξοστρακισμού ωστόσο, ισχυρίζονται ότι από τη στιγμή που υπάρχει πυροβολισμός, αποδεικνύεται ανθρωποκτόνος πρόθεση.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος των δύο ειδικών φρουρών, Αλέξης Κούγιας, επικαλούμενος και τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης επιμένει ότι η σφαίρα εξοστρακίστηκε.

Οι συνήγοροι των αντιδίκων, υπέγραψαν το πρακτικό της αυτοψίας. Για τα αποτελέσματα της βλητικής αυτοψίας θα ενημερωθούν ο ιατροδικαστής Χρήστος Λευκίδης και οι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας και των κατηγορουμένων, προκειμένου να συντάξουν τις δικές τους εκθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, εντοπίστηκαν δύο σημεία, στα οποία πιθανόν να εξοστρακίστηκε η σφαίρα, ένας τοίχος και μία τσιμεντένια μπάρα, ενώ θεωρείται απίθανο ο δράστης να πυροβόλησε κάθετα ψηλά, αλλά προς τα κάτω ή ελαφρά προς τα πάνω και και ευθεία προς τα δεξιά.

Παρουσία του ανακριτή, συνεχίζεται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ασφάλειας η εξέταση των δειγμάτων που ελήφθησαν από διάφορα σημεία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ταυτίζονται με εκείνο το υλικό που βρέθηκε στη σφαίρα που σκότωσε το 15χρονο. Στη συνέχεια θα συνταχθεί το πόρισμα.

Τρεις ώρες διήρκεσε η αυτοψία

Παρουσία του ανακριτή Φώτη Βλάχου, εισαγγελέα, των δικηγόρων και των πραγματογνωμόνων που έχουν ορίσει η οικογένεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και οι δύο ειδικοί φρουροί, έγινε το πρωί η πολυαναμενόμενη βλητική εξέταση και αυτοψία στον τόπο της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή.

Η αυτοψία ξεκίνησε στις 7:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 10:00. Για ευνόητους λόγους, η περιοχή γύρω από τις οδούς Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια είχε αποκλειστεί από τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

Αυτόπτες μάρτυρες των όσων διαδραματίστηκαν το μοιραίο Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, βρέθηκαν στο σημείο και εξήγησαν γι’ ακόμη μια φορά τα όσα είδαν και άκουσαν πριν και μετά τους πυροβολισμούς. Παρά τις αρχικές σκέψεις να παραστούν στον τόπο της δολοφονίας και οι δύο ειδικοί φρουροί που είναι προφυλακισμένοι στις φυλακές Δομοκού, τελικά υπό το φόβο της πρόκλησης επεισοδίων, η μεταφορά των κατηγορουμένων ακυρώθηκε.

Θυμίζουμε ότι η αυτοψία στο χώρο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος έγινε μετά από αίτημα της πολιτικής αγωγής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης