Με νίκη 1-0 απέναντι στη Ξάνθη, μέσα στο «Καυτανζόγλειο» αποχαιρέτησε το 2008 ο Ηρακλής. Ο «Γηραιός» έφτασε τους 18 βαθμούς στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα και απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Το γκολ που χάρισε τους τρεις βαθμούς στον Ηρακλή σημείωσε στο 77’ ο Μιχάλης Κωνσταντίνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «κυανόλευκοι» έφτασαν στο δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο στο πρωτάθλημα, ενώ η Ξάνθη παρέμεινε χωρίς νίκη, μετά την 8η αγωνιστική και το 2-0 στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρώτο μέρος του αγώνα ο Ηρακλής δεν άρχισε καλά και η Ξάνθη ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε για να ανοίξει το σκορ. Στο 10’ ο Σουάνης, σούταρε άουτ από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση, ενώ στο 24’ η Ξάνθη δεν μπόρεσε να πετύχει το 1-0 σε σύγχυση στα καρέ των γηπεδούχων. Η τελευταία καλή φάση των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος, καταγράφηκε στο 34’ με τον Παππά να σουτάρει άουτ, έπειτα από πάσα του Σουάνη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η μορφή του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με την Ξάνθη να έχει την ανούσια υπεροχή. Ο Ηρακλής όμως ήταν αυτός που έφτασε στο γκολ και τελικά στη νίκη. Στο 77’ ο Μιχάλης Κωνσταντίνου με πλασέ νίκησε τον Γκσπούρνινγκ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Στο 90’ οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αν ο Επστάιν σημάδευε σωστά.

Κίτρινες κάρτες: Παπαστεργιανός – Ταϊντέρ, Κιντάνα, Γκρζέλακ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ηρακλής (Μάκης Κατσαβάκης): Κοβαλέφσκι, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Παπαστεργιανός (75΄ Ντιέ), Επστάιν, Γιαννούλης, Φούφουλας, Κωνσταντίνου, Σαρακατσάνος, Κονέ (61΄ Γιάντσης), Γκαρσία (89΄ Ιωαννίδης).

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Αγκάλι, Παππάς (66΄ Πόι), Γκρζέλακ, Σταθάκης, Ταϊντέρ (84΄ Λαμπριάκος), Σουάνης (87΄ Κιντάνα), Φλίσκας, Βάλλας, Κωστούλας, Φεριέ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης