Βίντεο/Φωτογραφίες: Γιώργος Δαγαλάκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή το ναυάγιο στην Πύλο, πραγματοποίησαν στις 19:00 της Πέμπτης, στα Προπύλαια, διάφορες συλλογικότητες. Στη συνέχεια, περί τις 20:00, οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή. Το παρών στην πορεία έδωσε και ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Σύνταγμα, την ίδια ώρα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί και το ΠΑΜΕ. Για αυτόν τον λόγο, η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Λίγο πριν τις 21:00, σημειώθηκαν επεισόδια όταν ομάδα αγνώστων πέταξε μολότοφ και οι Αρχές απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Εντός ολίγων λεπτών η κατάσταση εκτονώθηκε και οι διαδηλωτές άναψαν μια σειρά από φαναράκια, που ελευθέρωσαν στον ουρανό, στη μνήμη των ανθρώπων που πέθαναν στο ναυάγιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, λίγο αργότερα σημειώθηκαν νέες εντάσεις αυτήν την φορά στη Σταδίου όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 100 άτομα έπειτα από τις προσαγωγές ορισμένων διαδηλωτών. 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λίγο πριν τις 9, ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

 Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 26 άτομα.

Δείτε στιγμιότυπα από την ένταση:

 

 

 

 

 

Οι παρευρισκόμενοι άναψαν φαναράκια που ελευθέρωσαν στον ουρανό:

 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την πορεία:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης