Το νούμερο 5, ο μυθικός αριθμός του Ζινεντίν Ζιντάν, είναι αυτός που επέλεξε ο Τζουντ Μπέλιγχαμ να φορέσει στη Ρεάλ Μαδρίτης. Τη φανέλα με το 5 φορούσε ο Βαγιέχο, που πλέον έχει το 24.

«Γεια σας Μαδριλένοι, ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους είναι εδώ την πιο σημαντική μέρα της ζωής μου, την πρώτη μέρα στο μεγαλύτερο σύλλογο στον κόσμο», είπε ο 19χρονος Άγγλος διεθνής μέσος στην παρουσίασή του από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα χρήματα δεν είναι θέμα για μένα. Δεν σκέφτομαι καθόλου τα χρήματα όταν παίρνω τέτοιες αποφάσεις. Ποτέ δεν έχω το έχω κάνει, ποτέ δεν θα το κάνω. Παίζω το παιχνίδι καθαρά από αγάπη», πρόσθεσε ο Μπέλιγχαμ μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Δεν ήταν ότι οι άλλες ομάδες είναι κακές ή δεν είναι καλές, απλώς, για μένα, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η μεγαλύτερη. Ο σεβασμός που τρέφει η Αγγλία για τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι τόσο υψηλός. Η ιστορία της Ευρώπη είναι απλά η καλύτερη. Έδειξα πολύ ενδιαφέρον για αυτό. Νομίζω ότι αυτό είναι που κάνει τη Ρεάλ Μαδρίτης ελκυστική για μένα. Έχει μεγάλη ιστορία και θέλεις να είσαι ένας από τους παίκτες που αγωνίζονται σε αυτήν», συμπλήρωσε.

Ο Μπέλινγκχαμ θα ενταχθεί σε μια τρομερή μεσαία γραμμή της Ρεάλ με τους βετεράνους Τόνι Κρόος και Λούκα Μόντριτς, καθώς και ταλαντούχους νεότερους παίκτες όπως ο Φεντερίκο Βαλβέρδε, ο Εντουάρντο Καραβινγκά και ο Ολεριέν Τσουαμένι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα πράγματα που θα κερδίσω από τον Μόντριτς και τον Κρόος θα είναι απίστευτα. Οι γνώσεις τους για το παιχνίδι, ο τρόπος που το παίζουν. Η εμπειρία θα είναι τόσο μεγάλη για μένα», είπε.

«Θα είμαι απλώς σαν σφουγγάρι γύρω τους, προσπαθώντας να κλέψω ό,τι έχουν. Μάλλον θα είναι ενοχλημένοι μαζί μου μετά την πρώτη εβδομάδα περίπου, αλλά ανυπομονώ να μάθω από αυτούς τους παίκτες.»

Ο 19χρονος θα φορέσει τη φανέλα με το νούμερο πέντε, τον ίδιο αριθμό που φορούσε ο πρώην μέσος της Ρεάλ Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος έφυγε από τον σύλλογο το 2006, κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του στη Μαδρίτη ως παίκτης.

«Έχω πει σε πολλές συνεντεύξεις πόσο θαυμάζω τον Ζινεντέν Ζιντάν. Η κληρονομιά μέσα στον σύλλογο και αυτός ο αριθμός…Δεν προσπαθώ να είμαι ο ίδιος με εκείνον, απλώς προσπαθώ να είμαι ο Τζουντ, αλλά σίγουρα είναι λίγος φόρος τιμής στο πόσο σπουδαίος ήταν».

Η Ρεάλ βρίσκεται σε διαδικασία ανασυγκρότησης της ομάδας της μετά από μια σειρά από αποχωρήσεις παικτών υψηλού προφίλ και έχει συνδεθεί-σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης- με κινήσεις για τον επιθετικό της Τότεναμ και της Αγγλίας, Χάρι Κέιν, καθώς και για τον Γάλλο επιθετικό της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο Μπέλιγχαμ αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα, λέγοντας: «Ο Κέιν είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης, είναι ο αρχηγός μου για την εθνική ομάδα. Τον αγαπώ ως παίκτη και ως άνθρωπο. Δεν είναι πραγματικά για μένα να σχολιάσω… Θα ήθελα να παίξω με έναν παίκτη όπως ο Κιλιάν Εμπαπέ; Ποιος δεν θα το ήθελε».

Πέρεθ: «Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου που μας επέλεξες»

«Σήμερα είναι για άλλη μια φορά μέρα ελπίδας. Το μεγαλείο των 121 χρόνων μας έχει χτιστεί με φιγούρες και παίκτες διαφορετικού ταλέντου. Πάντα λέμε ότι οι επιτυχίες που πετυχαίνουμε μαζί οφείλονται στο γεγονός ότι οι παίκτες αισθάνονται όπως οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης. Και σήμερα ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο φτάνει στη Ρεάλ Μαδρίτη. Και είναι εδώ γιατί το ήθελε, γιατί αποφάσισε ότι η ιστορία του έπρεπε να συνδεθεί με αυτόν τον σύλλογο, τον καλύτερο στον κόσμο»¸είπε ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ.

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου που μας επέλεξες. Είσαι στον πιο απαιτητικό σύλλογο στον κόσμο και οι αξίες αυτού του συλλόγου θα σε συνοδεύουν για πάντα. Είμαι σίγουρος ότι έχεις ερωτευτεί τη Ρεάλ Μαδρίτη παρακολουθώντας τα πέντε τελευταία μας Champions League, όπου οι αξίες μας είναι: Αλληλεγγύη, προσπάθεια, συντροφικότητα. Θα μάθεις ότι στη Ρεάλ Μαδρίτη δεν τα παρατάμε ποτέ. Και στις καρδιές εκατομμυρίων οπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης θα έχεις τη δύναμη να αντέχεις τις πιέσεις και τις δυσκολίες που εμφανίζονται», πρόσθεσε για να καταλήξει:

«Έρχεσαι στη Ρεάλ Μαδρίτη από έναν από τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, από έναν φιλικό σύλλογο όπως η Μπορούσια. Υπήρξες καθοριστικός εκεί, με αξέχαστες στιγμές. Ήσουν ο καλύτερος στην Μπουντεσλίγκα, ήσουν ο νεότερος σκόρερ της Ντόρτμουντ, επίσης ο νεότερος στην σκοράρεις με την Μπέρμιγχαμ, όπου σου απέσυραν τη φανέλα. Με την Αγγλία είσαι από τους καλύτερους και το 2021 ήσουν ο νεότερος παίκτης που έπαιξε σε Euro. Θα προσπαθήσουμε να σε κάνουμε πολύ χαρούμενο εδώ και να πετύχεις όλα σου τα όνειρα. Θα δεις ότι με αυτή τη φανέλα τίποτα δεν είναι αδύνατο».

Ξεπερνά τα 250 εκατομμύρια ευρώ η μεταγραφή

Η Ρεάλ Μαδρίτης για να αποκτήσει τον Μπέλιγχαμ συμφώνησε να πληρώσει 103 εκατομμύρια ευρώ στην Ντόρτμουντ, ενώ επιπλέον καθορίζεται έως και 30% από αυτά τα 103 εκατομμύρια με βάση τους στόχους. Αυτό το 30% είναι 30,9 εκατομμύρια, δηλαδή η μεταγραφή το πολύ μπορεί να κοστίσει στην ομάδα της Μαδρίτης 133,9 εκατομμύρια ευρώ, στα οποία θα έπρεπε να προστεθούν και οι ετήσιες αποδοχές του, 120 εκατομμύρια μεικτά σε έξι σεζόν. Συνολικά η μεταγραφή θα ξεπεράσει τα 250 εκατομμύρια ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης