Zougla Newsroom

Η καταγγελία που έφθασε στις αρχές στις 3 Ιουνίου έκανε λόγο για μία γυναίκα που το όνομά της ξεκινά από Α. ηλικίας περίπου  65 ετών με ύψος 1.60 μ, με ασπρόμαυρα μαλλιά η οποία έχει ένα μικρό άσπρο σκύλο και τις τελευταίες είκοσι ημέρες διακινεί σημαντικές ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης σε διάφορα άτομα σε δημοτικά γυμνάσια και λύκεια  στα Κάτω Πατήσια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως οι αστυνομικοί άρχισαν την έρευνα. Ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν είπε στην κατάθεσή του που αποκαλύπτει η «zougla»:

«Πράγματι παρατηρήσαμε γυναίκα με την καταγγελλόμενη περιγραφή να εξέρχεται της οικίας που είχε καταγγελθεί και να κινείται πεζή πέριξ των σχολικών συγκροτημάτων ενώ έπαιρνε ιδιαίτερες προφυλάξεις κοιτώντας συνεχώς πίσω της αλλάζοντας συνεχώς πεζοδρόμιο κίνησης μιλώντας συχνά στο κινητό της τηλέφωνο. Εκεί παρατηρήσαμε ότι είχε ολιγόλεπτες συναντήσεις με διάφορα άτομα τις οποίες έκανε σε διάφορους πεζόδρομους και σκοτεινά στενά της περιοχής, καθιστώντας αδύνατο να εξακριβώσουμε τι ακριβώς συνέβαινε χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί από την ίδια ή τα έτερα άτομα. Σήμερα ( σ.σ. 6/6 ) παρατηρήσαμε την εν λόγω γυναίκα να εξέρχεται της οικίας. Κινήθηκε πεζή στα στενά κοντά στο σπίτι της δείχνοντας εμφανώς ανήσυχη κοιτώντας συνεχώς προς το μέρος μας μιλώντας όλη την ώρα στο κινητό της τηλέφωνο ,δίνοντάς μας την εντύπωση ότι πιθανώς να έχουμε γίνει αντιληπτοί από αυτή. Άμεσα διαταχθήκαμε από τον επικεφαλής αξιωματικό  να την ακινητοποιήσουμε και να την ελέγξουμε. Σε ερώτησή μας αν κατέχει επάνω της ναρκωτικές ουσίες μας απάντησε αρνητικά. Σε ερώτησή μας ως προς τη διεύθυνση κατοικίας ενώ αρχικά μας απάντησε ότι δεν μένει στην εκεί περιοχή τελικά παραδέχτηκε ότι μένει. Παραδέχθηκε ότι έχει μια μικρή ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και μας κάλεσε να μας την παραδώσει».

Οι αστυνομικοί βρήκαν ναρκωτικά μέσα στο σπίτι μέσα σε ρούχα, ακόμα και στο μπαλκόνι ενώ εκτός από κάνναβη βρήκαν 4 λειτουργικές ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας ακόμα και ηλεκτρονική μηχανή θερμικής σφράγισης νάιλον συσκευασιών για την πλήρη σφράγιση  των προς πώληση ναρκωτικών ουσιών. Στο σπίτι βρέθηκε και ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ιδιόχειρες σημειώσεις με τους κωδικούς

Ανάμεσα στα  ευρήματα οι αστυνομικοί βρήκαν και  46 σελίδες ιδιόχειρων σημειώσεων οι οποίες ανέγραφαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών με κωδικές ονομασίες όπως « BALLES και PAKETA», μικρά ονόματα πελατών, χρηματικά ποσά και σαφείς ημερομηνίες που συνέβαιναν οι συναλλαγές προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα για τις διακινούμενες ποσότητες. Το παράδοξο είναι ενώ «πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη», εκείνη αφέθηκε ελεύθερη, με περιοριστικούς όρους γιατί υποστήριξε ότι τα ναρκωτικά ανήκουν σε συμπατριώτη της. Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε:

 «Οι σημειώσεις που βρέθηκαν σπίτι μου δεν είναι δικές μου, δεν είναι δικά μου αυτά τα γράμματα. Για τα ναρκωτικά είπα αμέσως στην αστυνομία πού είναι. Δεν ξέρω για ζυγαριές ακριβείας. Είπα αμέσως στους αστυνομικούς πού μένω. Δεν ερχόμουν σε επαφή με άλλα άτομα. Πάω βόλτα το σκυλί. Ήρθε κάποιος που γνώριζα και μου άφησε 2 σακούλες και ένα μπουφάν, πριν 15 μέρες. Τον είχα γνωρίσει στο δικηγόρο μου. Είπα αμέσως στους αστυνομικούς. Είμαι καθαρίστρια σε γυμναστήριο, φαρμακείο. Παίρνω και βοήθεια από το κράτος. Περίπου έχω 700 ευρώ εισόδημα το μήνα. Μένω στο ενοίκιο, στο ίδιο σπίτι 30 χρόνια. Μεγάλωσα 3 παιδιά μόνη μου. Παίρνω βοήθημα 70 ευρώ για το νοίκι και 160 ευρώ για τα τρόφιμα. Μένω μόνη μου. Η κόρη μου μου πληρώνει το νοίκι, η άλλη μου κόρη το νερό. Το σπίτι μου είναι δίπλα στο σχολείο. Πάνω μου δε μου βρήκε τίποτα η αστυνομία. Όλη η γειτονιά με γνωρίζει χρόνια, μου μιλάνε και τους μιλάω. Στις 5-6-2023 είναι ψέματα ότι συναντούσα άτομα. Ήμουνα μόνη μου. Δεν μιλούσα στο τηλέφωνο. Δεν έχω κάνει τίποτα. Όταν ήμουν έξω με το σκυλί, βρήκα ένα πενηντάευρο.Τα λεφτά που βρέθηκαν στο σπίτι μου είναι της κόρης μου. Πριν 2 χρόνια πούλησε το αυτοκίνητο, είναι 2000 ευρώ από αυτό και ό,τι μαζεύει, 520 ευρώ είναι για τα έξοδα του σπιτιού. Αυτόν που άφησε τα ναρκωτικά τον γνωρίζω περίπου 7-8 μήνες, τον γνώρισα στο δικηγόρο που πήγα για ανανέωση άδειας παραμονής. Λείπει 10 -15 μέρες στην Αλβανία. Δεν είμαι τοξικομανής και δεν επιθυμώ να εξεταστώ από γιατρό πραγματογνώμονα».

Διαβάστε επίσηςΣύλληψη 66χρονης για διακίνηση κάνναβης σε σχολεία στα Κάτω Πατήσια

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης